Spottswoode Lyndenhurst Cabernet Sauvignon 2017 75CL

669,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 479,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2332
669,00 Inkl. moms:
6 2332
669,00 Inkl. moms:
525,00 Inkl. moms:
12 2332
669,00 Inkl. moms:
479,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Spottswoode 2017 Napa Valley 75CL
94 Wine Enthusiast
93 James Suckling
92 Robert Parker
93 Wine.com

Lyndenhurst er Spottswoodes bud på en Cabernet Sauvignon, der kommer tæt Estate-vinen i kvalitet og personlighed, men gør det for en mere overkommelig pris. Det er Spottswoodes klare ambition med Lyndenhurst at levere et exceptionelt forhold mellem pris og kvalitet, og det opnår man ved at kombinere frugt fra den centrale vingård med druer fra andre højklassemarker. Når man så hertil lægger Spottswoodes uimodsigelige Cabernet-ekspertise, er det ikke noget under, at Lyndenhurst ofte scorer bemærkelsesværdige ratings.

Navnet Lyndenhurst kan spores tilbage omkring år 1900, da hele ejendommen en gang blev kaldt for Lyndenhurst, da man den gang plantede adskillige lindetræer tæt på hovedhuset, hvor disse smukke rigtblomstrende træers efterkommere stadig gror den dag i dag. Lyndenhurst er i 2013 sammensat af 92 procent Cabernet Sauvignon og 4 procent Malbec, mens resten af blendet er lige dele Petit Verdot og Cabernet Franc. Tilsammen giver det en lidt blødere og mere umiddelbart tilgængelig udgave af Estate-vinene særlige karakter, men med meget den samme finesse og aromarigdom, som man finder i selve Spottswoode Cabernet Sauvignon. 

Hvis du ikke allerede kender forskellen på Spottswoodes to forskellige Cabernet-vine, så er der her et insidertip:  Lyndenhurst er den billigste af de to, og i 2017 har den aldrig været bedre. Det er overvejende brugt frugt fra selve Estate-ejedommen, hvor der er tilsat druer fra andre af Spottswoodes ejendomme. Det er en Wow-flaske fra en Wow-årgang, og det er en vin med et bemærkelsesværdigt gunstigt forhold mellem pris og kvalitet.  Det er en vin, der er fremstillet til at være tilgængelig allerede som ung, men det ville være klogt at gemme et passende antal flasker i kælderen. Her er der tale om så solid struktur og så ægte skønhed, at det lover en fremtidig storslået elegance. Bravo!

Wine Enthusiast
This is a perennially incredible wine for the price, rounded and spicy in clove. With 10% Merlot, 3% Cabernet Franc, 2% Malbec and 1% Petit Verdot, it shows balance and integration—a mix of dark berry, forest and silky tannin that is seamless on the palate and impressively elegant and cohesive from start to finish. 94 points Editors’ Choice (November 2020)

James Suckling
Lots of blueberry and chocolate aromas and flavors. Medium to full body, round and soft tannins and a flavorful finish. 84% cabernet sauvignon and 10% merlot with cabernet franc, malbec and petit verdot. Drink or hold. 93 points (February 14, 2020)

Robert Parker
The 2017 Cabernet Sauvignon Lyndenhurst is blended of 84% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 3% Cabernet Franc, 2% Malbec and 1% Petit Verdot. Deep garnet-purple in color, it offers soft spoken notes of dried lavender, wild blueberries, fresh black currants and kirsch plus hints of dried herbs, unsmoked cigars and spice cake. Medium to full-bodied, the palate has a solid structure of ripe, grainy tannins and plenty of freshness to support the muscular, beautifully retrained flavors, finishing on a lingering earthy note. 92 points (October 31, 2019)

WineSpectator
Ripe, juicy and forthright, with plum, blackberry and bramble notes that knit steadily tighter as they race through the finish, picking up dried anise, sage and warm earth accents. 91 points (November 15, 2020)

Siden 1972 har familien Novak ejet og dyrket Spottswoode Estate, og allerede tilbage i 1985 skiftede man over til økologi. Vingården blev certificeret i 1992, og denne tidlige ”grønne” start er ganske usædvanlig i Californien. Novak-familien har fra første færd været mere end almindeligt fremsynet – ikke mindst da man erhvervede sig de enestående marker, der ligger i et område, der er som skabt til Cabernet Sauvignon.  Geologien er optimal, og klimaer lunt, men ikke for lunt, da man får en frelsende havbrise ind fra et nærliggende bjergpas. Det sikrer tilpas kølige nætter og et høstvejr, der giver mulighed for en lang og fuldstændig modning, hvor man samtidig bevarer vinenes elegance og friskhed.

Spottswoode-ejendommen befinder sig på vestsiden af St. Helena på grænsen til Mayacamas Mountains, og der da også godt med berømte vinmarker i nabolaget. Eksempelvis ligger David Abreus Madrona Vineyard lige over for Spottswoodes marker, der har været beplantet med vinstokke så langt tilbage som i 1882. Det engelskklingende navn skyldes en Mrs. Albert Spotts, der i 1910 døbte ejendommen med det nu verdensberømte Spottswoode-navn.

I Novak-familien er det især kvinderne, der har tegnet vingårdens profil og har gjort det med sikker hånd. Man har fra første færd valgt, at det er basisvinen – Estate-vinen - der rummer den højeste kvalitet. I modsætning til mange af de andre af områdets topavlere markedsfører man ikke specialcuvéer eller enkeltmarksvine som værende ejendommens mest prestigiøse. Nej, en Spottswoode Cabernet Sauvignon er og bliver en Spottswoode Cabernet Sauvignon. Et sympatisk og letfatteligt princip, der har affødt stribevis af topratings. Eksempelvis Hos Robert Parker, hvor Spottswoode til dato har scoret de uopnåelige 100 point hele fem gange, mens man i fire andre tilfælde har måttet ”nøjes” med 99 point. Godt gået.

Man har da også hele 24 forskellige parceller at vælge vine fra, så man inddrager kun de absolut bedste i det endelige blend til selve Spottswoode Cabernet Sauvignon. I 2006 tog man endnu et vigtigt skridt for at sikre den højest mulige kvalitet:  Man ansatte Aron Weinkauf, der i dag både er Wine Maker og samtidig står for driften af vinmarkerne, Det har man bestemt ikke fortrudt, for ikke blot er kvaliteten konstant tårnhøj og fortsat stigende, men den er også bemærkelsesværdig stabil - selv i de mere vanskelige år.