Mahi Marlborough Sauvignon Blanc 2019

169,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 135,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2717
169,00 Inkl. moms:
6 2717
169,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
12 2717
169,00 Inkl. moms:
135,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Marlborough Mahi 2019 75CL
93 Sam Kim
92 James Suckling
95 CAMERON DOUGLAS
92 Vinous

Mahis entry level Sauvignon Blanc som giver dig big time value for money. Winemaker Brian Bicknell skruer den sammen af druer fra syv forskellige vinmarker, der smider hver sin egenskab i pressen.

Der høstes ved håndkraft og alle klaser presses hele. Efter fermentering modnes op til 19% af juicen på gammel fransk eg, for at give vinen mere tyngde uden at fadpræget bliver for dominerende.

Duften kommer især med grapefrugt, friske citroner, modne nektariner, passionsfrugt plus lette strøj af græs og flint. Smagen forener fylde og friskhed på bedste vis, mens især citrusfrugterne træder tydeligt frem sammen med den flintede mineralitet. Top entry-level…!

Vinous
This was released six months later than usual due to Covid-19. Sourced from a combination of six vineyards. Fermented 40% wild - an increase in this vintage - and 20% in barrel, with no press wine, so the pH stays low, followed by nine months on lees. Offering floral notes and citrus, this conveys a nice sense of tenderness and flesh yet also a lightness of touch. Feels very unworked and has a sense of purity.

James Suckling
This has aromas of fresh pear, melon and passion fruit with gently grassy elements. The palate is supple and even with gently tangy acidity holding fresh lime and passion-fruit flavors.

Raymond Chan
Brilliant, pale straw-yellow colour with slight green hues, near colourless on the edge.  The nose is elegantly concentrated with a firm core of white stonefruits along with subtle notes of fresh herbs entwined with a complex layer of flinty and mineral lees notes, unfolding a whiff of smoke.  The aromatics are thirst-quenching.  Dry to taste and medium-bodied, the palate has a concentrated and well-packed amalgam of white and green stonefruits, along with nuances of gooseberries and herbs, intermixed with a layer of flinty and minerally lees.  The fruit is bright, growing in richness and aromatics, along with refreshing acidity providing energy and tension.  The wine flows along a very fine, textured line which allows the fruitiness to feature, carrying to a long and sustained, tightly bound finish.  This is a concentrated and intense Sauvignon Blanc with rich gooseberry and stonefruit flavours along with a complex flinty and minerally layering of lees, an a taut palate.  Serve with seafood and herb-marinated poultry and pork over the next 2+ years.  Fruit from 7 different vineyards, hand-picked and WBP, fermented with 22% by indigenous yeasts in stainless-steel, with 7% in seasoned French oak to 13.0% alc

Hvis man alene smager på, hvad der er i glasset, så kan New Zealand virkelig noget med at levere kvalitet til prisen. Og en af de absolut bedste eksponenter for den evne er uden tvivl Mahi fra Marlborough.

Mahi, der betyder ”vores arbejde, vores håndværk”, blev grundlagt af Brian og Nicola Bicknell tilbage i 2001. Deres fokus fra start var enkeltmark-vine, der skulle fremme og respektere individualiteten af de forskellige vinmarker, deres jord og placering. Samme bevæggrund smider de fleste andre producenter af enkeltmark-vine på bordet, men det som gør Mahi spændende i dén henseende er, hvor forskellige deres vine faktisk er.

Det skal så lige med, at Brian og Nicola Bicknell sidenhen også er begyndt at producere blends – både hvide og røde af slagsen. Men det skal de på ingen måde høre noget ondt for, da vinene er big time value for money. Og med blends er det jo ofte dér en winemaker virkelig viser sine evner. At Brian Bicknell har særlige evner, bliver igen og igen bekræftet af verdens førende vinanmeldere, der har et rigtig godt øje til Mahi … og her skeles ikke til pris … alene kvalitet.

Parret lagde ud med Sauvignon Blanc og Pinot Noir, som trives forrygende i det kølige new zealandske klima. Senere udvidede Mahi deres line-up med nogle glimrende Chardonnay-vine – både enkeltmark og blend.

Dyrkningen af markerne foregår med så lidt indblanding som mulig. Ved fermenteringen får druernes egne gærceller selv lov til at udføre deres magi uden hjælp fra gær udefra. Vinene modnes fortrinsvis på let brugte, franske egefade, der giver frugten lov til at komme frit til udtryk. Grundindstillingen om så lidt indblanding som mulig, går også igen i forhold til filtrering af Pinot Noir. Det sker nemlig slet ikke. Så det er på mange måder den rene vare, du har i glasset. Skål!