Hudson Vineyard Phoenix 2017 75CL

595,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 395,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5692
595,00 Inkl. moms:
6 5692
595,00 Inkl. moms:
395,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Hudson Vineyards 2017 Napa Valley 75CL
92 Robert Parker

Tænk Bordeauxs guddommelige højre bred – altså Pomerol og Saint Emilion – så er du på rette spor. For Winemaker Christopher Vandendriesscher blander her 68% Merlot og 32% Cabernet Franc – begge druer der dominerer højrebredden og skaber legendariske vine.

Her kommer druerne i stedet fra fire forskellige estate vineyards i Carneros. Håndplukket i ly af natten og efter presning modnet hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 90% var nye. Det er der kommet en charmerende fløjlshammer ud af med masser af saft, kraft og elegance. 

Duften kredser om noter af kirsch, mørke blommer, ribs, røde roser plus strejf af sort te, blyant og kanel. I munden mærker man straks, at det er en vin, der vil noget … og smagen af saftige blommer, hindbær, pinje og mørk chokolade holdes fint sammen af let sødlige tanniner.

Klar til at ryge på bordet nu, men har minimum 10 år tilbage på toppen.

Robert Parker 92P
Composed of 58% Merlot and 42% Cabernet Franc, the 2017 Phoenix has a medium to deep garnet-purple color and springs from the glass with vivacious black cherries, black raspberries and plum preserves notes plus wafts of red currants, garrigue, menthol, pencil shavings and wild sage. Medium to full-bodied, the palate has lovely freshness and soft tannins supporting the red and black fruit layers, finishing with a minty kick.

“The cool nights and the rapid ripening in 2017 left wines with naturally higher acidity - higher than we recall,” Lee Hudson told me. “I think the acid is the hallmark of this vintage. It was a moderately low crop, early bud break, a warm growing season. The nights were our standard cold nights - which equates to the build-up of acid. You don’t get this sort of acid with warm nights.” With regards to the harvest, he said, “We were pressed to get fruit off. We saw some dehydration and that really concentrated the berries. We used an optical sorter this year to sort out the raisiny fruit. And, we declassified a lot of red fruit to make what we made,” he conceded. “Everything here is pre-fire.”

Navnet Hudson Vineyards går igen hos en lang række af Californiens mest berømmede vinproducenter som eksempelvis Kistler, Kongsgaard og Aubert. Der ved man, at druerne fra Hudson Vineyards er noget af det ypperste i hele Napa Valley … dyrket af en ildsjæl med større passion end de fleste.

Navnet er Lee Hudson. Manden er en sand legende i Californien, som han ankom til i 1975, som det sorte får fra en texansk oliefamilie. Inden dag havde han arbejdet hos Domaine Dujac i Bourgogne, men tog tilbage til staterne for at fortsætte sine studier inden for dyrkning og produktion af vin. Han valgte UC Davis, hvor han endte på skolebænken med et tre andre senere hot shots – John Kongsgaard, Tim Mondavi og Randall Grahm. 

På skolebænken var Hudson nærmest besat af Bourgogne og forlod skolen før tid, for at grundlægge sine egne vinmarker med Pinot Noir og Chardonnay. I 1981 fandt han et 2.000 acre stort område i Carneros District, som dengang ikke blev regnet som noget videre imponerende vinområde. Men placeringen tæt på San Francisco Bay, hvorfra der strømmer en kølig brise, var intet mindre end perfekt. Det køligere klima giver en længere sæson med mindre bær, men med en smag og intensitet helt i top.

Pinot Noir havde Lee Hudson dog ikke rigtigt held med. Det havde han til gengæld med Chardonnay, som på få år skabte hans navn. Første kunde var den gamle skolekammerat John Kongsgaard, men mange fulgte hurtigt efter. For på kort tid havde Hudson oparbejdet et ry som perfektionist ned til mindste detalje … og med de bedste vine er det ofte de helt små ting, som skaber forskellen.

Hudson udvidede i løbet af få år sortimentet til at omfatte hele 16 andre druetyper – heriblandt Merlot, Cabernet Franc, Grenache og Syrah.  Og i starten af det nye årtusinde fik han mod på selv at producere vin samtidig med, at han stadig solgte størstedelen af høsten til andre.  Med på winemakerholdet fik han John Kongsgaard, Christopher Vandendriessche og konen Cristina Hudson.

Det viste sig fra start at være lidt af et vinderhold, der scorede top ratings igen og igen. Chardonnay-vinene har taget de største overskrifter og i 2016 kom de to barrel selections Little Bit og Ladybug og lige løftede niveauet endnu et nøk. Er du til californisk Chardonnay, er du ganske enkelt pisket til at smage dem.

Typisk for Lee Hudson skulle der ske noget mere, så i dag opdrætter han også svin og får, producerer fantastisk olivenolie og dyrker en lang række grøntsager … når han altså ikke udbygger sin kæmpe kunstsamling.  Manden er på alle måder en ener, hvilket går igen i hans fantastiske vine og druer.