Chanin Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir 2021

SKU
7878
559,00 kr. v. 12 stk. 749,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1749,00 kr.
6749,00 kr.629,00 kr.
12749,00 kr.559,00 kr.

Klimaet er køligt og jorden er rig på kalksten, så 50 år gamle Sanford & Benedict Vineyard giver ideelle betingelser for at skabe førsteklasses Pinot Noir. Det gør Gavin Chanin i dén grad og vi kan ikke anbefale den nok!

I 2021-årgangen hed det 15% ny eg og ingen omstilkninger. Med andre ord … ikke så meget fis og ballade. Og det virker bare.

Næsen melder om brombær, kirsebær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel. I munden går de kirsebærrene igen sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk finish.

Helt genial nu og de næste 10 års tid.

Klimaet er køligt og jorden er rig på kalksten, så 50 år gamle Sanford & Benedict Vineyard giver ideelle betingelser for at skabe førsteklasses Pinot Noir. Det gør Gavin Chanin i dén grad og vi kan ikke anbefale den nok!

I 2021-årgangen hed det 15% ny eg og ingen omstilkninger. Med andre ord … ikke så meget fis og ballade. Og det virker bare.

Næsen melder om brombær, kirsebær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel. I munden går de kirsebærrene igen sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk finish.

Helt genial nu og de næste 10 års tid.

 

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.

Og som René Langdahl skrev da han anmeldte en række vine fra Gavin Chanin: "Jeg har lyst til at liste samtlige vine i min taske og løbe til verdens ende"

Faktablad
LandUSA
Producent Chanin
RegionCalifornia
Sub RegionCentral Coast
DistriktSanta Barbara County
Sub distriktSta. Rita Hills
Årgang2021
Volume75CL
DruerPinot Noir
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2021 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is scented of raspberry, cranberry, autumn leaves and spicy undertones. The palate is surprisingly powerful with concentrated, layered fruit, spice and floral character. It has abundant, grainy tannins, shimmery acidity, and a very long, perfumed finish. It deserves 3-5 years in bottle.

Vinous
The 2021 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is beguiling. Bright, lifted and beautifully focused, Chanin's 2021 captures all the magic of this site. Blood orange, mint and sweet spice meld into a core of bright redtoned fruit. Medium in body and yet wonderfully deep, the S&B is a total knock-out. The 50% whole clusters are not at all evident.

Gavin Chanin describes 2021 as a mostly cool, sunny year, with cool weather also during flowering that resulted insmaller berries with thicker skins. The wines are gorgeous. The Chardonnays are pressed to barrel, with no settling, where they stay for 13-14 months before being racked for the first time and moved back into wood. Pinot Noirs typically see 35-50% whole clusters, but stems are rarely a pronounced signature. The Chanin wines stand out for their understated finesse and elegance. In 2021, the Chardonnays are especially fine.

Jeb Dunnuck
I loved the 2021 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard, which is up with the best in the lineup. Ripe red fruits (cherries, strawberries, mulberries) as well as some spice and pretty floral notes emerge on the nose, and it hits the palate with a supple, layered mouthfeel, soft yet present tannins, beautifully integrated acidity, and a great finish. It will evolve gracefully through 2033.

Du vil også kunne lide