Zinfandel Smagekasse Value, Californien, (12 flasker)

3.308,00

2.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Volume
USA Smagekasse California Smagekasse

En spændende rejse gennem forskellige Zinfandels fra 6 forskellige producenter....med forskellige stilarter og udtryk.

Kassen indeholder 12 flasker fordelt på

2 flasker Buehler Zinfandel, Napa Valley 2015
Druerne til Buehler Zinfandel kommer fra Buehlers egne marker og samtidig køber man også frugt fra andre kvalitetsdyrkere i området. Vinstokkene har en alder på 40 år og sikrer derved både dybde og kompleksitet i vinene. Der er ca 5% Petit Sirah i den færdige blend og man fornemmer både peber, farve og tannin fra denne drue. Vinen lagres 12 måneder på en kombination af både franske og amerikanske egetræsfade hvoraf 20% var nye. Med denne begrænsede andel af nye fade har frugten mulighed for fremstå både præcis og kompleks.

I næsen finder du noter af boysenbær, brombær, sød lakrids, læder med en snert af viol. Vinen er dybrød i farven mens den i bunden både er rig og balanceret. Syren er elegant integreret og fadet opleves som optimalt doseret. Både blød og charmerende med masser af både røde og blå frugter…

92P af James Suckling

2 flasker Beran Zinfandel Sonoma County 2017
Joe Wagner er ejer og winemaker på Beran. Og man er ikke i tvivl om at vinen laves af en Caymus mand....Beran Napa Valley er en klassisk zinfandel. Denne Cuvée, Napa Valley 2014, har lidt mere balance som primært er kommet med alderen på vinen, men du er ikke i tvivl om at det er Caymus familien som står bag. Masser af frisk blåbær tærte, mørk chokolade af godt med vanilie. I glasset møder du duften af brombær, boysenbær, peber, sandeltræ og tørrede krydderier. Smagen domineres af blåbær, kirsebær og sort peber sammen med modne hindbær, boysenbær, tranebær og strejf af lakrids. Balanceret syre holder vinen i perfekt harmoni.

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

2 flasker Day Zinfandel, Sonoma 2017
I de rigtige hænder kan Zinfandel give nogle helt igennem fremragende vine. Sådan nogle hænder sidder på Zin Master og winemaker Ehren Jordan, som med Day stiller en prægtig mineralsk Zin på bordet – holdt i en stram, kølig stil langt væk fra det ellers meget udbredte marmelade-helvede.

Jeb Dunnuck 92P
Jyllandsposten 94P

Day er 95% Zinfandel og 5% Petite Sirah fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley, Dry Creek og Alexander Valley. Stik snuden i glasset og nyd duften af brombær, boysenbær, peber, sandeltræ og tørrede krydderier. Smagen domineres af blåbær, kirsebær og sort peber sammen med sursøde hindbær, boysenbær, tranebær og strejf af lakrids. Syren holder balancen perfekt og alt ender i en harmonisk finale rundet af med af et langt ”ahhhh…”

Vin, hvor du tænker ”Det var lige godt satans!” og som du kommer til at servere for gode venner, for lige at vise dem hvad Zin også kan være.

2 flasker Martinelli Vigneto de Evo Zinfandel 2014
Powerfuld og saftig zin fra winemaker Bryan Kvammes erfarne næver. Druerne har han hentet fra Martinellis egne marker – Jackass, Vellutini, Lolita og Giuseppe & Luisa – der ligger i de kølige områder af Russian River Valley.

Alkoholprocenten er oppe at kysse de 16%, men selvom vinen bestemt har brede skuldre, er det på ingen måde en overdimensioneret og tung body builder. 

Farven er ovre i det helt mørke med en lilla kant. Stikker du snuden i glasset er der dømt mørke blommer, brombær, mørke kirsebær, rosenblade, mælkechokolade og strejf af eg fra fadene. Den intense smag spinder sig især om den mørke frugt og henimod slutningen stempler granatæbler ind. På toppen nu!

Martinelli er en af de helt store vinfamilier i det nordlige Californien. De har dyrket vin i Russian River Valley siden 1887 og i dag er det 6. generation – Lee and Carolyn Martinelli, som er ved roret. De mødte i starten af 1990’erne ingen ringere end Helen Turley (Pahlmeyer, Peter Michael Winery og Turley Winery) på en støvet vej in the middle of nowhere. Deres vinmarker stødte op til hinandens og et nyt venskab var født. Helen Turley har således været consulting winemaker siden 1992 og har klart været med til at øge kvaliteten og lokalisere nye marker.

2 flasker Rossi-Walace Zinfandel 2016
Ric Forman er ved at være en sand veteran med snart 50 år I vinbranchen i Napa. I årtier kendt for at producere Cabernet Sauvignon i absolut topniveau hvor balance og terroir har højeste fokus. Sammen med hans kone Cheryl Emmolo præsenterer han nu markedet for to nye vine – en Pinot Noir og en Zinfandel som bærer navnet på deres mødre – Rossi Wallace. Her er tale om mikroproduktion – 830 kasser med Pinot og 122 kasser med Zinfandel og begge vine udtrykker friskheden I frugten og meget beskeden brug af fad.

2 flasker Ridge Vineyards Zinfandel East Bench 2018
Hvis USA skal påberåbe sig én ægte amerikansk druesort, er det oftest Zinfandel, der bliver nævnt. Druen har da også opnået en massiv udbredelse i ikke mindst Californien, hvor den bliver stadigt mere populær. Men hvis man kigger sortens DNA i kortene, viser det sig, at den ikke overraskende er importeret fra Europa, hvor den er tæt på at være identisk med den syditalienske Primitivo.

Zinfandel og Primitivo har da også rigtig meget tilfælles i både smag og duft. Det er den mørke søde saftige frugt, der gør vinene så letdrikkelige, og denne lettilgængelighed øges af druens meget beskedne tannin. Denne ofte beskedne struktur kan udgøre et kvalitetsproblem, da Zinfandel let giver meget høje udbytter med tilhørende mangel på koncentration. Så Zinfandel kan med fordel købes fra de mere seriøse producenter, der satser på et lavt udbytte.

Selve East Bench ligger på den østligste grænse af Dry Creek Valley, hvad der giver et klima og en jordbund, der er særligt velegnet for Zinfandel. Selv om det er en af Ridges nyere vinmarker, har her været dyrket vin helt tilbage fra 1800-tallet. På et tidspunkt blev marken desværre ryddet, så Ridge har genplantet marken fra år 2000 og frem med udvalgte kloner fra gamle vinstokke.

94P af WineEnthusiast