Zinfandel Smagekasse Premium, Californien, (12 flasker)

5.032,00

3.750,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 3.000,00

Land Vintype Region Volume
USA Smagekasse California Smagekasse

En spændende rejse gennem forskellige Zinfandels fra 6 forskellige topproducenter....med forskellige stilarter.
Kassen indeholder 12 flasker fordelt på

2 flasker Day Zinfandel, Sonoma 2017
I de rigtige hænder kan Zinfandel give nogle helt igennem fremragende vine. Sådan nogle hænder sidder på Zin Master og winemaker Ehren Jordan, som med Day stiller en prægtig mineralsk Zin på bordet – holdt i en stram, kølig stil langt væk fra det ellers meget udbredte marmelade-helvede.

Jeb Dunnuck 92P
Jyllandsposten 94P

Day er 95% Zinfandel og 5% Petite Sirah fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley, Dry Creek og Alexander Valley. Stik snuden i glasset og nyd duften af brombær, boysenbær, peber, sandeltræ og tørrede krydderier. Smagen domineres af blåbær, kirsebær og sort peber sammen med sursøde hindbær, boysenbær, tranebær og strejf af lakrids. Syren holder balancen perfekt og alt ender i en harmonisk finale rundet af med af et langt ”ahhhh…”

Vin, hvor du tænker ”Det var lige godt satans!” og som du kommer til at servere for gode venner, for lige at vise dem hvad Zin også kan være.

2 flasker Franz Hill, Zinfandel, Napa Valley 2009
Står man ved marken, er det er ikke så svært at forestille hvordan marken så ud, da den blev beplantet første gang i 1870. For ikke meget har ændret sig her 1.200 meter over Napa Valley med udsigt til Palisades og Mount St. Helena.
De oprindelige vinmarker blev erstattet med valnødder og svesker under forbudstiden, men jorden har bevaret sin vilde, rustikke karakter. David og Cathy Marsten, fristet af den romantiske tanke om at dyrke vin, købte denne bjergskråning i 1969. Det følgende år flyttede de til Calistoga for at etablere familie, bygge hus og genoplive vingården.
Hvorfor Zinfandel Da Andre Tchelistcheff, kendt dekan af California vinfremstilling, blev spurgt, hvad Marstens skulle plante, undersøgte han jorden og sagde: "Zinfandel ville vokse godt her, men plant noget du kan lide." Venner og bekendte, som også blev spurgt, var ligeledes skeptiske over den kommercielle værdi af Zinfandel. Men Cathy og David talte med en ældre nabo, som var vokset op i nærheden, og han kunne fortælle at marken var beplantet med Zinfandel i hans drengeår. Det afgjorde det. Jorden blev beregnet til at blive plantet for at Zinfandel.

2 flasker Caymus Zinfandel, Napa Valley 2020
Bedst ratede Zinfandel i DK.

Californisk Zin når det er allerbedst. Til trods for deres fantastiske Cabernet-vine var dette faktisk Charlie Wagners favoritvin – manden der grundlagde Caymus i 1972.

Nu skal det ikke lyde som et fyrværkeri-katalog, men her får du virkelig smæk for skillingen. Caymus Zin er en stor og kraftfuld vin, men stadig med en imponerende renhed. Duften holder sig på ingen måde tilbage og domineres af mørke blommer, morbær, lakridspibe, violer og eg. Smagen kommer især med solmodne jordbær, hindbærtærte, mokka og våd granit.

Smæk en ordentlig bøf på grillen og træk en Caymus Zin op. Så er livet lige til at holde ud.

2 flasker Ridge Vineyards Geyserville 2019
Selv om Ridge vandt sin verdensberømmelse på Cabernet-vine, så leverer Ridge Vineyards også vine I særklasse på ganske andre druer.  Det bedste eksempel på denne alsidighed er de to vingårde i Alexander Valley i det nordlige Sonoma, nemlig Geyserville og Lytton Springs. Den centrale drue er i begge tilfælde Zinfandel, men Ridge indså allerede tilbage i 1960’erne, at Zinfandel kunne præsentere helt nye sider af sig selv og opnå større kompleksitet og højere kvalitetsniveau, når den blev kombineret med beherskede mængder af andre druer med supplerende egenskaber.

Ridge Geyserville er i 2019 således et sammenstik af 68 procent Zinfandel, 18 procent Carignan, 12 procent Petite Sirah og 2 procent Alicante Bouschet, og vinen har opnået imponerende ratings, der ikke blot er høje med konsistente fra den ene vinskribent til den anden.

94 af James Suckling

2 flasker Martinelli Guiseppe & Luisa 2018
Zinfandel fra absolut øverste hylde og altid blandt Californiens bedste. Giuseppe og Luisa Martinelli beplantede et lille område af Russian River Valley med Zinfandel tilbage i 1880’erne. Det er stiklinger herfra som deres barnebarn Lee Martinelli Sr. anvendte, da han senere beplantede en anden mark med Zinfandel. Og det er druerne fra den mark, der går til denne kraftfulde og saftige vin. 

Frugten bliver høstet, når den ligger på den meget modne side. Så du får saft og kraft for alle skillingerne, men  winemaker Courtney Wagoner har på bedste vis formået at bevare balancen i vinen.

Stik snuden ned til den rubinrøde vin og mød duften af hindbærkompot, blodappelsin, jordbær, hvide pærer, sort te og varm vanilje. Den fyldige smag fylder munden helt og gentager mange af duftens noter, men kommer også med røde blommer og nektariner. Sæt god tid af til finishen!

Robert Parker 93P
Vinous 95P

2 flasker Hartford Dina's Zinfandel 2018
Enkeltmark-Zinfandel fra øverste hylde skabt af druer fra vinstokke plantet for over 100 år siden, da Ford T fyldte gaderne. Udbyttet er yderst beskedent og det blev kun til 257 kasser af 2016-årgangen. Så hvis du vil have oplevelsen, skal du være hurtig.

Halvdelen af de egefade winemaker Jeff Stewart anvendte til de 13 måneders modning var nye. Og som med alle Hartfords vine, skete der ingen klaring eller filtrering.  
Farven er dyb lilla og den fantastiske duft åbner op for kirsebær, blåbærkompot, brombær, tørrede multebær plus en symfoni af violer, lavendler og roser. Smagen er ganske koncentreret og overtager flere af de sammen noter, men tilføjer på bedste vis kakao, mokka og ristede krydderier.

Noget af det absolut bedste Zin vi har smagt!

96P af Vinous