Lenhardt Rivaner Trocken 2020

125,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 99,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6648
125,00 Inkl. moms:
6 6648
125,00 Inkl. moms:
99,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Mosel Weingut Lenhardt 2020 75CL

Charmerende og livsglad Rivaner – en drue som nok er bedre kendt som Müller-Thurgau. I forhold til areal er det den mest udbredte drue efter Riesling i Mosel og giver nogle let drikkelige vine, som hurtigt spreder smil hos de fleste.

Winemaker Christian Lenhardt får druerne fra marker omkring Mehring, hvor stokkene gennem 40 år har boret sine rødder dybere og dybere ned i den skiferholdige undergrund. Der høstes i hånden og efter presning gæres og modnes der i rustfri ståltanke.

Meget kompleks i næsen, der danner billeder af friske eksotiske frugter, hvid pære, grønne æbler og hvide blomster. Smagen kommer med saftige æbler og pærer, lette krydderier, hyldeblomst og strejf af muskatnød, der er så typisk for Müller-Thurgau.

Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.

Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.

Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel. 

Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.

Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.