Weingut Lenhardt Riesling Trocken 2020 75CL

129,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 109,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6650
129,00 Inkl. moms:
6 6650
129,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Mosel Weingut Lenhardt 2020 75CL

I princippet Lenhardts basis-Riesling, men langt over hvad mange andre Riesling-producenter har på øverste hylde. Men det fortæller bare, at Lenhardt-familiens har en hel del at have de høje ambitioner i.

Druerne kommer fra over 50 år gamle stokke, som høstes i hånden. Efter presning og fermentering lader Winemaker Christian Lenhardt vinen modne på kæmpe egetønder, som rummer hele 3.000 liter. Ud kommer en frisk vin og mineralsk vin, der klart bærer præg af Mosels skiferholdige jord. 

Stik snuden i glasset og mød duften af fersken, æble, citrus, muskat og en anelse flint. Smagen gentager mange af duftens noter og er på samme tid frisk og rund. Virkelig et blændende glas Riesling til de penge!

Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.

Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.

Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel. 

Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.

Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.