Weingut Lenhardt Mehringer Blattenberg Riesling Trocken 2023
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 349,00 kr. | |
6 | 349,00 kr. | 279,00 kr. |
Tør og blændende enkeltmarks-Riesling fra 40 år gamle stokke, der har rødderne boret ned i de skiferholdige skråninger på Blattenberg. På grund af stejlheden foregår alt markarbejde manuelt, hvilket blot er en charme ekstra.
Efter presning og gæring modner winemaker Christian Lenhardt vinen på kæmpe egetønder. Ud kommer en vin med et super rent Riesling-udtryk, man kun kan holde af. Og det er ikke tilfældigt, at mange af verdens førende vintjenere sværger til netop Riesling.
Duften kommer med pære, citrus, appelsinskal, litchi og ganske lette karakteristiske strejf af petroleum. Smagen imponerer med stor struktur, fin frugt og en lang mineralsk finish som en venlig hilsen fra den skiferdominerede jord. Klasse!
Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.
Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.
Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel.
Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.
Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.
Tør og blændende enkeltmarks-Riesling fra 40 år gamle stokke, der har rødderne boret ned i de skiferholdige skråninger på Blattenberg. På grund af stejlheden foregår alt markarbejde manuelt, hvilket blot er en charme ekstra.
Efter presning og gæring modner winemaker Christian Lenhardt vinen på kæmpe egetønder. Ud kommer en vin med et super rent Riesling-udtryk, man kun kan holde af. Og det er ikke tilfældigt, at mange af verdens førende vintjenere sværger til netop Riesling.
Duften kommer med pære, citrus, appelsinskal, litchi og ganske lette karakteristiske strejf af petroleum. Smagen imponerer med stor struktur, fin frugt og en lang mineralsk finish som en venlig hilsen fra den skiferdominerede jord. Klasse!
Der er blevet dyrket vin i tyske Mosel siden romertiden, men det er som om, at området har fået en renaissance de sidste 20 år takket være større fokus på kvalitet frem for kvantitet. Yngre kræfter med nye idéer er kommet til … og i dét billede står søskendeparret Christian og Eva Lenhardt lysende klart. Efter at de satte sig for nærmest at genoplive familiens vingård er der godt nok sket ting og sager. Første årgang kom i 2017 og siden da har hver årgang brilleret og tiltrukket sig vinanmeldernes opmærksomhed.
Passionen for vin har de ikke fra fremmede. Deres oldeforældre var de første vindyrkere i familien og dem som grundlagde husets to marker på henholdsvis Blattenberg og Zellerberg. Men hvor de følgende generationer blev i Mosel rejste Christian og Eva rundt i verden og sugede ny viden til sig – blandt andet i Bordeaux, Portugal og New Zealand. Og det er den lærdom, som har givet Lenhardt det store løft.
Lenhardt arbejder primært med Riesling, som er den absolut mest dominerende hvide drue i Mosel. Det skyldes i høj grad at det er en af de få sorter, som trives i ekstremt skiferholdig jord på meget stejle skråninger. Netop de stejle skråninger gør, at alt arbejde i markerne – også høsten – er nødt til at foregå manuelt. Ikke at det er et problem. Man har aldrig været vant til andet i Mosel.
Riesling fra Lenhardt kommer både som blend af begge marker, enkeltmark og traditionen tro som Kabinett, Spätlese og Auslese. Derudover tryller Lenhardt også med Rivaner (Müller-Thurgau) og Weissburgunder (Pinot Blanc) men i forholdsvis beskedne mængder.
Vi har pænt meget optur over at have fået øjnene op for Lenhardts vine, som udover at være en fortrinlig oplevelse også er med til at sætte endnu mere strøm til Mosel. Det bliver ekstremt spændende at følge søskendeparret de kommende år og se, hvad de mere har i ærmerne. Deres start har i hvert fald været intet mindre end forrygende.
Land | Tyskland |
---|---|
Producent | Weingut Lenhardt |
Region | Mosel |
Årgang | 2022 |
Volume | 75CL |
Druer | Riesling |
Kategori | Hvidvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
The intensely yellow colored 2023 Mehringer Blattenberg Riesling Trocken opens with a deep, pure and intense yet coolish, herbal, saline and substantial bouquet that is bright, fine and singing and more than just a year younger than the 2022. With air, the wine becomes stonier and represents the terroir of the Blattenberg impressively precise. This is, in fact, the antithesis to the Zellerberg that was picked two days earlier. On the palate, this is a highly refined, elegant and even playful yet, most of all, dramatic Riesling with a tight mineral structure, fine tannins and still no texture but a concentrated fruit core that has a great future. This is already very, very long and savory as well as intense. Impressive. 12.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted in September 2024.