Weingut Hiedler Weissburgunder Eiswein 2011 0,375

349,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 275,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12458
349,00 Inkl. moms:
62458
349,00 Inkl. moms:
275,00 Inkl. moms:
94Falstaff

Noget af det bedste Eiswein vi har smagt! Som navnet antyder produceret på druer, der er frosset, mens de stadig sidder på stokkene. Al vand i druerne er på den måde frosset væk og tilbage er kun det naturlige sukker- og syreindhold.

Weingut Hiedler bruger Weissburgunder – også kendt som Pinot Blanc - til sin Eiswein. Det er han sluppet mere end godt fra og har skabt en fuldendt og super koncentreret, sød vin.

Duften nærmest strømmer én i møde – anført af ananas, papaya, litchi plus tørrede abrikoser og figner. I munden træder abrikos, mandariner, ananas frem sammen med ingefær og brun farin. Ganske enkelt forrygende!

Dessertvin, ja. Men prøv den også til oste, der har noget salt og intensitet – eksempelvis noget blåskimmel. Modspillet får bare vinen til at stråle endnu mere!

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!