Weingut Hiedler Pinot Noir Langenloiser 2019

179,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2441
179,00 Inkl. moms:
6 2441
179,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Østrig Rød Kamptal Hiedler 2018 75CL

Det kølige klima i Kamptal giver Pinot Noir geniale vækstbetingelser, så det er ikke uden grund at vi ser mere og mere glimrende Pinot Noir fra Østrig. Hiedlers bud er ingen undtagelse. Her får du en super cool sag med masser af rød frugt og karakteristika fra det særlige terroir.

Druerne er fra de stejle marker udenfor byen Langenlois og er blevet høstet i hånden. Kellermeister Hiedler kører med afstilkede klaser og nul tilsætning af svovl. 12 måneder på små egefade, hvoraf 20% er nye. 

Duften afleverer røde kirsebær, ribs og violer på mest elegante facon. Smagen gentager de røde kirsebær og ribs, men får selskab af blåbær, marcipan og krydderier der smelter sammen i en forbløffende lang finish.

2019 er bestemt drikkeklar nu, men du kan roligt smide den i vinskabet i 7-10 år endnu.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!