Weingut Hiedler Löss Grüner Veltliner 2017 0,75

129,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 99,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4338
129,00 Inkl. moms:
6 4338
129,00 Inkl. moms:
99,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Østrig Hvid Kamptal Weingut Hiedler 2017 750
91 James Suckling
90 Wine Enthusiast

Tør og frisk Grüner Veltliner med en fantastisk mineralitet takket være jorden i Danube-området, hvor frugten dyrkes. Her har aflejringer fra istiden skabt en nærmest ideel blanding af ler, limsten og kvarts.

Alle klaser blev afstilket inden presning. Ingen svovlning af juicen. Modnet på ståltanke. Med andre ord … lige ud ad landevejen uden at det af den grund er en enkel vin. Her er masser af charme og oplevelser, som altid Veltliner er i hænderne på kyndige folk som weingut Hiedler.

Duften siger grønne pærer og æbler, citrus, salvie og noter af miso. Smagen kredser især om de grønne æbler, citrus plus noter af krydderier efterfulgt af en let salt mineralitet. En oplevelse i sig selv men falder også glimrende ind ved frokost- eller middagsbordet. 

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!