Weingut Hiedler Langenloiser Riesling Urgestein 2022

SKU
9071
Tilbudspris 125,00 kr. v. 6 stk. 179,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1179,00 kr.
6179,00 kr.125,00 kr.

Knasende sprød og frisk Riesling fra nogle af de fantastiske marker nord for den historiske by Langenlois – midtpunktet i vinregionen Kamptal.  De stejle marker kræver håndhøstning, hvilket skete sidst i september. Alle klaser blev afstilket inden presning og svovl holder Weingut Hiedler langt væk. Derefter fik mosten lov til at slappe af og udvikle sig på ståltanke.

Fra glasset hvirvler det op med mirabelle, citron, nektariner og grønne teblade i smuk forening. Smagen bevæger sig over i ferskner, mandariner og citroner holdt sammen af en frisk syre og en let salt mineralitet. Der er flere grunde til at mange af verdens førende sommeliers er store fans af riesling. Her er en af dem.

Svær at holde nallerne fra nu, men klarer snildt 3-5 år i reolen.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene… og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!

Knasende sprød og frisk Riesling fra nogle af de fantastiske marker nord for den historiske by Langenlois – midtpunktet i vinregionen Kamptal.  De stejle marker kræver håndhøstning, hvilket skete sidst i september. Alle klaser blev afstilket inden presning og svovl holder Weingut Hiedler langt væk. Derefter fik mosten lov til at slappe af og udvikle sig på ståltanke.

Fra glasset hvirvler det op med mirabelle, citron, nektariner og grønne teblade i smuk forening. Smagen bevæger sig over i ferskner, mandariner og citroner holdt sammen af en frisk syre og en let salt mineralitet. Der er flere grunde til at mange af verdens førende sommeliers er store fans af riesling. Her er en af dem.

Svær at holde nallerne fra nu, men klarer snildt 3-5 år i reolen.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene… og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!

Faktablad
Falstaff92
LandØstrig
Producent Weingut Hiedler
RegionKamptal
Årgang2022
Volume75CL
DruerRiesling
KategoriHvidvin
Kollistørrelse6
KollitypeOCC

Jyllandsposten
Superharmonisk kommunevin fra stejle terrasserede, stenede marker nordvest for den pittoreske landsby Langenlois i Kamptals historiske centrum. Og tilmed et mægtig godt riesling-køb. Den bærer Hiedlers altid raffinerede kant med stil. Dufter af jordbærgrød, citrongræs og flødekaramel, hvid fersken, hvid te og klementin samt våde sten og et strejf af benzinstander. Munden er cremet og indsmigrende, og i finalen kommer syren bragende sammen med en vis bittersød adstringens, der giver retning og karakter til dråberne.
Fem og en halv stjerne.

Robert Parker
From terraced vineyards planted with own massal selections on crystalline soils, Hiedler's Langenloiser Kamptal Riesling Urgestein opens with a clear, bright and pretty complex bouquet of crushed stones intertwined with intense but fine and elegant aromas of white fruits, flowers and a dash of fresh lemon juice. Aged on the lees for six months, this is a lush, refined, textural and perfectly balanced Riesling with intense and sustainable fruit and fine grip on the finish. Nothing aggressive here, but it has a long and structured finish with stimulating phenols and bitters. 12.5% alcohol.