Weingut Hiedler Langenloiser Riesling Urgestein 2020

159,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 129,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6966
159,00 Inkl. moms:
6 6966
159,00 Inkl. moms:
129,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Østrig Hvid Kamptal Hiedler 2020 75CL
91+ Robert Parker

Knasende sprød og frisk Riesling fra nogle af de fantastiske marker nord for den historiske by Langenlois – midtpunktet i vinregionen Kamptal.  De stejle marker kræver håndhøstning, hvilket skete sidst i september. Alle klaser blev afstilket inden presning og svovl holder Weingut Hiedler langt væk. Derefter fik mosten lov til at slappe af og udvikle sig på ståltanke.

Fra glasset hvirvler det op med mirabelle, citron, nektariner og grønne teblade i smuk forening. Smagen bevæger sig over i ferskner, mandariner og citroner holdt sammen af en frisk syre og en let salt mineralitet. Der er flere grunde til at mange af verdens førende sommeliers er store fans af riesling. Her er en af dem.

Svær at holde nallerne fra nu, men klarer snildt 3-5 år i reolen.

Robert Parker
From terraced vineyards planted with own massal selections on crystalline soils, Hiedler's 2020 Langenloiser Kamptal Riesling Urgestein opens with a clear, bright and pretty complex bouquet of crushed stones intertwined with intense but fine and elegant aromas of white fruits, flowers and a dash of fresh lemon juice. Aged on the lees for six months, this is a lush, refined, textural and perfectly balanced Riesling with intense and sustainable fruit and fine grip on the finish. Nothing aggressive here, but it has a long and structured finish with stimulating phenols and bitters. 12.5% alcohol. Tasted at Schloss Gobelsburg in June 2021.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene… og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!