Weingut Hiedler Grüner Veltliner Thal 2020 75CL

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 149,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4296
199,00 Inkl. moms:
6 4296
199,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Østrig Hvid Kamptal Hiedler 2020 75CL
92 Wine Enthusiast
93 Falstaff
92 James Suckling
* * * * * Jyllandsposten

Forrygende Grüner Veltliner kun tilsat historiens vingesus. Thal er nemlig Hiedlers ældste vinmark, hvor familien dyrkede deres første vin helt tilbage i 1856. De ældste stokke på marken er i dag 80 år gamle og har dybe rødder ned i den sandede jord med højt indhold af kalk – en sammensætning Grüner Veltiner er stor fan af.

Kellermeister Heidler har også her fulgt sin faste procedure - alle klaser blev høstet ved håndkraft og afstilket inden presning. Ingen brug af svovl. Modning i ståltanke.

Første indtryk er en klar friskhed efterfulgt af duften af hvide pærer, mango, te- og tobaksblade plus strejf af flint. Smagsindtrykket går især på modne æbler, pærer, krydderier og stor mineralitet fra det specielle terroir. Masser af finesse og elegance her! 

Den har minimum 10 år i sig, men lidt af en udfordring at vente så længe.

Jyllandsposten
Eksemplarisk, velskabt Grüner, der synger harmonisk og distingveret om sit ophav med sin flintede, kalkede, pebrede frugt. God kompleksitet, god intensitet, smagen har friskhed og et greb til at understøtte den rene, let eksotiske frugt. Hiedlers vin fra Thal-marken er et usvigeligt sikkert kort i Kamptal, og prisen er bestem fair. 92P.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!