Weingut Hiedler Grüner Veltliner Langenlois 2017 0,75

159,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 129,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2437
159,00 Inkl. moms:
6 2437
159,00 Inkl. moms:
129,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Østrig Hvid Kamptal Weingut Hiedler 2017 750
92 Falstaff

Weingut Hiedler Grüner Veltliner Langenlois 2017
Grüner Veltliner-håndværk af høj klasse uden så mange dikkedarer.  Omkring byen Langenlois ligger nogle af Kamptals og Østrigs bedste vinmarker og det her Grüner Veltiner-druerne til denne vin kommer fra. Stokkene vokser på skråninger, der kræver, at man høster ved håndkraft og som altid afstilker Hiedler inden presning. Nul brug af svovl.

Duften er frisk og helt klassisk for Grüner Veltliner – hvid peber, lime, gule æbler, urter og tobaksblade. Smagen domineres især af gule æbler, citronskal, kvæder og krydderier. Masser af vin for pengene her!

Prøv den eksempelvis til hvid fisk – i dag eller inden for 3 års tid.

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene … med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!