Weingut Hiedler Chardonnay toasted & unfiltered 2016 0,75

349,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 279,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 4340
349,00 Inkl. moms:
6 4340
349,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Østrig Hvid Kamptal Weingut Hiedler 2016 75CL
93 Falstaff

Noget af det mest efterspurgte og funky Chardonnay fra Østrig. Druerne kommer fra de kalkholdige jorde i Kamptal – nærmere bestemt markerne Kittmannsberg og Thal. Der høstes ved håndkraft og alle klaser afstilkes inden presning. Nul brug af svovl. Herefter to år på barriques der lige er blevet ristet let inden. Ingen filtrering.

Resultatet er ganske enkelt blændende. Duften kommer med frisk ananas, lime, hakket citrontimian, basilikum og faktisk også lidt mokkabønner … vi sagde den er funky! Smagen gentager mange af duftnoterne – især den friske ananas og citrus – og er pakket ind i en fantastisk mineralitet præget af salt af kalk.

Mega spændende vin og et lidt anderledes Chardonnay-udtryk, som er med til at udvide horisonten. Den er skabt til et langt liv og har 16-18 år i sig endnu. Men den er allerede en fantastisk oplevelse nu!

Det er ikke uden grund, at Hiedler er på kortet hos Michelin-restauranter både i København og i udlandet. For Kellermeister Ludwig Hiedler og resten af hans familie fra østrigske Kamptal producerer noget af det mest interessante og elegante vin, vi længe har smagt.

Hovedvægten ligger på Riesling og Grüner Veltliner – både enkeltmark og blandinger – høstet på de stejle skråninger, markerne primært ligger på. Og her ligger en del af hemmeligheden – den helt unikke sandede og stenede jord med højt indhold af kalk og kvarts. Vinstokkene stortrives her og du kan klart smage mineraliteten fra jorden i vinene … og det smager ganske enkelt fantastisk! Samtidig får druerne virkelig lov til at udfolde deres karakteristika i stedet for at havne i masseproduktionens kedelige og ensartede snit.

En anden del af historien er netop det historiske. Familien Hiedler har dyrket vin i Kamptal siden 1856 – altså før amerikanerne gik i krig mod hinanden. Familiens første mark var Thal, som den i dag er i fuld vigør med stokke der er op til 80 år gamle. Generation efter generation har plejet og udbygget markerne plus forfinet produktionsmetoderne dog med største respekt for både jorden og frugten. Eksempelvis høstes der altid i hånden, der presses med lavest mulige tryk og brug af svovl efter presning er bandlyst – det hele for at skabe et så ægte og unikt udtryk som muligt.

Siden 1980 har det været fjerde generation med Ludwig Hiedler i spidsen, som styrer tingene… med god hjælp fra femte generation. Sammen har de formået at løfte Hiedler til nye højder, hvilket har fået vinanmeldere verden over til at klappe i næverne og uddele fine ratings. Du får virkelig noget for pengene her – fantastisk smag, originalitet, renhed og historie. 

Hvis du er på de kanter, så kig ind forbi. Åbningstider og meget mere finder du på www.hiedler.at. Hils fra os!