Weingut Friedrich Becker Spätburgunder "B" 2015 75CL

225,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 179,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2557
225,00 Inkl. moms:
6 2557
225,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Pfalz Weingut Friedrich Becker 2015 75CL

Beckers lille storebror. Lige under Erste Lage og Grosse Lage-niveau finder vi den kalkstensbaserede selektion ”B”. 16 måneder på delvist ny egetræ har givet karamel og nellike i næsen, men Beckers fadhåndtering er fremragende. Grønkrydret med muskelstruktur som pinot noir fra sydligere himmelstrøg. Kanelkrydret og fuld af kirsebær.

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.