Weingut Friedrich Becker Spätburgunder 2017 75CL

149,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 109,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2693
149,00 Inkl. moms:
6 2693
149,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Pfalz Weingut Friedrich Becker 2017 75CL
* * * * * Smag & Behag

En suveræn introduktion til Beckers nutidige sublimt kontrollerede spätburgunderstil. Intens kirsebær og hindbær med kridt, kalk og bagt rødbede. Tydelig spontangæret med indslag af øl, kanel og typisk for Pfalz, den varmende alkohol, men ingen indslag af ny egetræ.  Fyldig og meget burgundisk, men gjort tysk af den tydelige te-agtige tannin og specielt på grund af årgangen, kølig friskhed.

Smag & Behag * * * * *
Rank kølig rabarber- ribsnæse med god mineralitet og lidt ristet kaffebønne. Pæn bourgognekarakter, udmærket renhed og god intensitet. Smag med rød venlig frugt med pæn aromasammensætning. Frisk og med diskret og god sødme, udmærket mineralitet, tilpas struktur og fin længde. Attraktiv pris. 

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.