Friedrich Becker Sankt Paul Pinot Noir Grand Cru 2017

789,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 619,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 7453
789,00 Inkl. moms:
6 7453
789,00 Inkl. moms:
619,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Pfalz Friedrich Becker 2016 75CL
94 Robert Parker

Beckers imponerende topvin – både ifølge ham selv og verdens førende vinanmeldere. Ren Pinot Noir fra sydvendt skråning, der er ekstra rig på kalksten og har et tyndt lag af ler og muldjord på toppen. Meget Bourgogne-agtig i sin elegante stil … og til en yderst interessant pris.

Stokkene passes og plejes efter alle kunstens regler … og der høstes og sorteres selvsagt ved håndkraft. Modningen får lov til at tage hele 18 måneder og foregår på små franske egefade.  

Den smukke rubinrøde farve lukker op for duften af vilde bær, enebær, tobak, peber og skovbund. Den friske smag er klokkeren og afleveret silkeblødt med frugt, mineralitet og tanniner i smuk balance. Parker er fan … det er vi også.

Robert Parker
Becker's 2016 Sankt Paul Spätburgunder GG is deep, pure and fresh on the nose, which is driven by the pure limestone terroir and genetics from Burgundy. On the palate, this is a tight, fresh and pure, silky-textured and gripping Pinot with wonderfully tight structure, stimulating bitters and refreshing limestone and grape tannins. This is a highly attractive Pinot, and you can serve it to me by day and by night; I'd never reject it.

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.