Weingut Friedrich Becker Pfalz "Gutswein" Riesling 2018 75CL

125,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 100,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1715
125,00 Inkl. moms:
6 1715
125,00 Inkl. moms:
100,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Pfalz Weingut Friedrich Becker 2018 75CL

Beckers husriesling og en introduktion til duoens stil fra det dybe Pfalz. Gæret på stål og store træfade med fire måneders gærkontakt. Diskret restsukker balanceres af markant syre i den fremragende intense årgang 2017. Pfalz er varmt og Beckers rieslinger har power, men her er der fokus på gul grape, hjortetaksalt og syltet pære med spændende tilføjelse af mælkesyre og weissbier.

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.