Friedrich Becker 'Laisser Faire' Riesling 2019

169,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 135,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2799
169,00 Inkl. moms:
6 2799
169,00 Inkl. moms:
135,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Pfalz Friedrich Becker 2019 75CL
* * * * * / Testvinder Børsen

Super cool Riesling, hvor wine maker Friedrich Becker lader naturen gå sin gang i forbindelse med vinificeringen. Med andre ord lader man gæringen fortsætte indtil at den stopper af sig selv. Lidt en chance at tage, da man aldrig helt ved, hvor meget alkohol der produceres eller hvor meget restsukker, der er tilbage. Men Becker får det til at spille max.

Druerne kommer fra de bedste Riesling-marker nær Schweigen, hvor jorden er ekstra rig på kalksten. Gæringen foregik på store 2.400 liters fade og stoppede naturligt med 15g restsukker, men fremstår på ingen måde sød – nærmere halvtør og intens.   

Den gyldne farve åbner for duften af især lime, grape, fersken, mirabelle og strejf af vildtgæret belgisk øl. Smagen har et klart mineralsk islæt og lader duftens frugtrige noter komme frit til udtryk. En anderledes Riesling … og en spændende en af slagsen!

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.