Weingut Friedrich Becker 'Laisser Faire' Riesling 2019 75CL

169,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 135,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2799
169,00 Inkl. moms:
6 2799
169,00 Inkl. moms:
135,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Pfalz Weingut Friedrich Becker 2019 75CL
* * * * * / Testvinder Børsen

”Vi lader naturen gå sin gang”, sagde Friedrich Becker og af det kom der en sublim riesling med belgisk vildgæret ølaroma, limefrugt og grape ud af. 30 timers skindkontakt gav bid, dybde og diskret tannin, mens gæringen på store 2400 liters fade stoppede naturligt med 15 g restsukker. Tænk dog ikke sød vin – den optræder tør og magtfuld. Becker bruger kun druer fra kalkstensmarker ved Schweigen til ”Laisser Faire”.

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.