Friedrich Becker Gewürztraminer Spätlese 2016

249,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 199,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 2780
249,00 Inkl. moms:
6 2780
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Spätlese Pfalz Friedrich Becker 2016 75CL

Gewürztraminer er blevet dyrket i Pfalz og Alsace i århundreder og er blandt andet blevet til spätlese, hvor druerne høstes senere end normalt og har nået et højere sukkerindhold. Men Friedrich Beckers spätlese fra Pfalz handler ikke alene om sødme. Den har også en super fin syre, der adskiller den fra de Spätlese, du ofte finder i Alsace. 

Den er både gæret og modnet på ståltank – sidste del tog 6 måneder. Ud er kommet en vin med 9% alkohol og en markant restsødme, hvilket er hele idéen.

Næsen melder opstemt om roser, litchi, citrus, æbler og passionsfrugt. I munden føles vinen dejlig fyldig og den markante sødme træder tydeligt frem sammen med syren, der sørger for balancen. Virkelig en fuldendt spätlese med klasse og karakter!

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.