Weingut Friedrich Becker Gewürztraminer Spätlese 2016 0,75

249,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2780
249,00 Inkl. moms:
6 2780
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Spätlese Pfalz Weingut Friedrich Becker 2016 75CL

Grænseland er lokalitetsstolthed. Becker er både Pfalz og Alsace. Gewurztraminer har man dyrket i århundreder her og Becker har fremstillet en spätlese i den koncentrerede årgang 2016. Seks måneder på ståltank efter to døgns skindkontakt endte med blot 9 % alkohol og markant restsødme. Druens kendte rosenolieduft er der tydeligt, men i modsætning til Alsace gewurztraminer, er her udtalt syre, direkte forfriskende syre! Oplagt sommerlæsker!

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.