Weingut Friedrich Becker Gewürztraminer Auslese 2012 37,5CL

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 179,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5673
199,00 Inkl. moms:
6 5673
199,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Auslese Pfalz Weingut Friedrich Becker 2012 37,5CL

Beckers Gewurztraminer Auslese er en sødmefuld dessertvin som er fremstillet på 100% Gewurztraminer, som først høstes langt hen på efteråret, når den er meget moden. I nogle tilfælde ikke før december! Klaserne udvælges nøje og håndplukkes, og Becker laver kun deres Auslese i særligt gode år.

Er det Alsace eller Pfalz? Begge dele er sådan set korrekt. Druerne her kommer fra begge sider af grænsen og endte med blot 7 % alkohol. Væsken er gylden og tyktflydende, oser af overmodne litchifrugter, tørrede roser og kolossale mængder restsukker uden på nogen måde at give køb på friskheden. Becker siger det skyldes kalkstensjordbunden, som holder på friskheden, selv med over ti års lagring!

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.