Friedrich Becker Gewürztraminer Auslese 2012 37,5CL

199,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 169,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5673
199,00 Inkl. moms:
6 5673
199,00 Inkl. moms:
169,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Auslese Pfalz Friedrich Becker 2012 37,5CL

Sødme i topklasse! Becker laver kun den her Auslese i særligt gode år, hvor druerne får lov til at hænge ekstra længe – faktisk helt hen i december i nogle tilfælde. Her er det Auslese på 100% Gewürtztraminer, der kommer fra både Alsace og Pfalz.

Vi er nede i en alkoholprocent på 7, så det er klart sødmen, der er i fokus, som det skal være med Auslese. Men den næsten olietykke vin har også en fin lille syre, der spiller blændende sammen med restsukkeret.

Farven er smuk gylden og byder på en fantastisk duft af overmodne litchifrugter, tørrede roser, honning og lette krydderier. Den sødmefylde smag kommer også med en friskhed, der virkelig klæder vinen og gør den perfekt til alt fra desserter til kraftige oste. Prøv den…!

Den anerkendte vinguide Gault Millau har fire år i træk placeret Friedrich Beckers vin som den bedste i Tyskland. Så det er vin i absolut verdensklasse som far og søn (Friedrich og Friedrich Jr) skruer sammen syd for Pfalz på grænsen til Alsace. Især deres Pinot Noir … eller rettere Spätburgunder … bliver igen og igen sammenlignet med de bedste røde Bourgogner, hvilket siger ikke så lidt. Eksempelvis er Beckers røde vine blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot, hvilket vi forstår til fulde. Men Beckers Rieslings ligger også helt i top og tør noget mere end mange andre producenters.

Mod og oprør mod vanens magt ligger dybt i Friedrich Becker. Da han i 1973 overtog godset fra sin far, stoppede han med at sælge druer til det lokale samarbejde og begyndte at tappe og sælge sine egne vine. Han var også en af de første tyske producenter, der begyndte at bruge barriques til modning af Pinot.

Beckers marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er placeret på tværs af den tysk-franske grænse. Faktisk har Becker 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Jorden på alle marker er karakteriseret ved at være ekstra rig på kalksten, hvilket er med til at give vinene en fornem mineralitet. Samtidig arbejdes der løbende på at holde udbytterne nede med henblik på at maksimere kvaliteten af druematerialet. Spätburgunder og Riesling fylder klart mest på markerne, men Becker har også fundet plads til Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürztraminer og Silvaner. 

Vi er super glade for at kunne præsentere en meget bred vifte af Beckers portefølje. Den viser med al tydelighed, hvor utroligt meget godt Tyskland har at byde på vinmæssigt. Så snyd dig ikke for nye oplevelser langt udover det sædvanlige.