Weingut F. Becker "Sonnenberg" Riesling Premier Cru 2012 0,75

299,00 pris ved 1. stk Inkl. moms Fra 269,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12691
299,00 Inkl. moms:
62691
299,00 Inkl. moms:
269,00 Inkl. moms:

Imponerende vin....toner af grønne æbler, pærer og hvide frugter, mint, grapefrugt, citrus, tobak, lakrids og skifer toner i en smuk, kølig og indbydende næse. Smagen er forførende med imponerende kompleksitet og fremstår ren og præcis i sit udtryk og slutter både raffineret og elegant i sit udtryk. Meget høj klasse. Friedrich Becker hører hjemme i den sydlige del af Pfalz hvor han de sidste 40 år kontinuerligt har løftet kvaliteten af hans vine, således at de idag fremstår som den ubetingede top af tysk vin.

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland. Paradoksalt nok står 80% af hans vinstokke på fransk jord og alt høstarbejde foretages manuelt.