Weingut F. Becker "Herrenwingert" Spätburgunder Premier Cru 2015 75CL

429,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2694
429,00 Inkl. moms:
6 2694
429,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Rød Pfalz Weingut Friedrich Becker 2015 75CL

Et mikstur af tysk og fransk eg er grundregimet for lagringen Friedrich Beckers ”ægte” tyske spätburgunder fra Herrenwingert ude 4-5 km. øst for Schweigen ved landsbyen Steinfeld. Gæret i åbne trækar og overført til små fade, delvist nye. En kompleks næse med jord, træ, kirsebærsten og mint. Smagen er fyldig, rund, kraftfuld og svulmende med balanceret frugtsødme, kompleks træaroma, let sod og trækul plus lang dvælende eftersmag. En stor spätburgunder og introducerende for Beckers seriøst store vine på druen, Kammerberg og St. Paul

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.