Weingut F. Becker Grauer Burgunder 2018 75CL

149,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 119,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1989
149,00 Inkl. moms:
6 1989
149,00 Inkl. moms:
119,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Tyskland Hvid Pfalz Weingut Friedrich Becker 2018 75CL

Becker har de seneste år lavet en forrygende Pinot Gris / Grauburgunder. Denne fadlagrede version fra 2018 endnu en superb udgave. Næsen er åben og givende i sit sammenspil mellem diskret fadlagring og sund, moden frugt. Krokant, melon, æbler, moden citrus, litchi, kæmpelæske" og krydrede kalkede noter findes i det prægtige udtryk. Smagen viser sig dernæst fyldig og med flot harmoni mellem koncentreret fedme og frisk livlighed. Teksturen er rund, blød og cremet i den charme-fyldte optræden, inden prægtig moden syre og pirrende kalkstenspræg giver præcision, saftighed og fokus i finalen. Det er så let at lave sin Pinot Gris for fed, for sød eller for alkoholisk. Denne 2018er fra Becker rammer plet i sin tørre, perfekt balancerede harmoni.

Pioner, eventyrlysten, ambitiøs og ligefrem kontroversiel. Friedrich Becker Sr. var med i første bølge af den tyske pinot noir-genfødsel og flyttede prestigedruen helt op på siden af riesling i det germanske druehierarki. Far og søn, begge Friedrich, har justeret stilen og holder sig fortsat blandt Tysklands fremmeste pinot-noir-fortolkere. Deres marker ved Schweigen i det allerdybeste Pfalz er grænseland, både symbolsk og reelt, placeret på tværs af den tysk-franske grænse og stilistisk i tydelig burgundisk retning. Becker har 80 % af sine marker på Alsace-siden af grænsen. Topvinen St. Paul fra en historisk cisterciensergrundlagt spätburgundervinmark blev genskabt med ihærdig håndkraft i 2000, men Friedrich Becker Jr. har på det seneste også rykket riesling til toppen af Schweigens vinhimmel med den vindkølede Sonnenberg-marks solide kalkstensbund som mineralitetsskaber.

Hans røde vine er blevet kaldt Tysklands svar på Clos de Vougeot og den anerkendte vinguide Gault Millau konkluderer kort, at dette er vin i verdensklasse og har fire år i træk haft Beckers vin som den bedste i Tyskland.