Walter Scott Sojourner Pinot Noir, Eola-Amity Hills 2016

465,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 3 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4934
465,00 Inkl. moms:
3 4934
465,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Walter Scott 2016 Eola-Amity Hills 75CL
93 Vinous

Finesse møder power i denne mørke Pinot Noir af høj klasse. Winemaker Ken Pahlow skruer Sojourner sammen af de tre Pinot Noir-kloner Dijon 115, Pommard and Wadenswil. Alle tre kommer fra stokke, der har slået rødder på stenede marker oppe i 200 meters højde. 

Juicen har fået 12 måneder på fransk eg, hvoraf 40% var helt nye. Farven er mørk rubinrød og det nærmest vælter op med aromaer fra glasset – hindbær, brombær, kirsebær plus noter af jord, røg og eg. Smagen tager mange af de samme noter med over – men får samtidigt behageligt selskab af både jordbær og flint. Sæt tid af til at nyde den fantastiske finish!

Du kan sagtens få fuldt udbytte af den nu, hvis du giver den noget luft … og den holder snildt formen 10 år mere.

Vinous
Deep vivid red. Expressive red and blue fruit and potpourri scents are complemented by suggestions of sexy oak spices, musky earth and smoky minerals. Seamless and focused on the palate, showing imprecisely energetic raspberry, boysenberry and spicecake flavors that are supported by a core of juicy acidity. Finishes with outstanding persistence, showing sneaky tannins and lingering floral and mineral notes. (30% whole clusters; raised in 35% new French oak barrels for 15 months)

Man skal udleve sine drømme ... og det gjorde ægteparret Erica Landon og Ken Pahlow i 2008, da de grundlagde Walter Scott Wines i Oregons fantastiske Willamette Valley, der især er berømt for fantastisk Pinot Noir og Chardonnay.

Navnet Walter Scott er en hyldest til henholdsvis Kens bedstefar Walter og Kens nevø Scott, som forlod denne verden i en alt for tidlig alder … en reminder om at livet kan være kort, så det er om at gribe mulighederne, når de opstår.

Det hører med til historien, at både Erica og Ken havde arbejdet i vinindustrien i en lang årrække, inden de startede Walter Scott op. Erica er tidligere Wine Director og sommelier på en række af Oregons toprestauranter og har i mange år været en passioneret underviser i vin. Ken var siden 1994 hos St. Innocent Winery, hvor han i 14 år arbejdede tæt sammen med winemaker Mark Vlossak. I 2009 blev han en del af holdet hos Patricia Green Cellars og i 2010 gik turen videre til Evening Land Vineyards, hvor han arbejdede sammen med winemaker Dominique Lafon.

Sideløbende kom første årgang af Walter Scott i 2009 ... nærmere bestemt La Combe Verte Pinot Noir, som Ken producerede hos Patricia Green Cellars mod at hjælpe gratis til med høsten. Vinen scorede over 90 points på CellarTracker, hvilket må siges at være blæsende godt gået, når man ikke har egne har egne faciliteter og kun arbejder deltid på projektet.

I 2014 droppede både Ken og Erica ud af deres jobs og helligede sig Walter Scott Wines på fuld tid. Det har de gjort på imponerende vis og rangerer i dag meget højt på Parkers liste over de mest lovende vinproducenter. Stort talent, hårdt arbejde, kærlighed til jorden og fokus på detaljen har bragt dem dertil … men der er mere i dem endnu. 

Deres fokus ligger på Pinot Noir og Chardonnay på basis af druer fra Willamette Valley’s bedste vinmarker dyrket i pagt med naturen. Du finder både forrygende enkeltmarksvine og charmerende blends, der på bedste vis samler alle karakteristika fra Willamette Valley. Ken og Erica har endnu ikke egne marker, men gør en stor dyd ud af at være meget tæt på de familier, som de køber druer fra. Så der er tætte venskaber i alle flasker fra Walter Scott … hvilket man godt kan smage.