Walter Scott La Combe Verte Pinot Noir 2017 75CL

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 225,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5047
299,00 Inkl. moms:
6 5047
299,00 Inkl. moms:
249,00 Inkl. moms:
12 5047
299,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Walter Scott 2017 Eola-Amity Hills 75CL
91 Vinous
* * * * * * Politiken
Testvinder Politiken

Klassisk Oregon Pinot Noir, der sætter hak ved det hele – duft, smag, kraft, elegance, charme og pris. I 2017-årgangen har winemaker Ken Pahlow blandet frugten fra Eola-Amity vinmarkerne Freedom Hill, Clos des Oiseaux, Sojourner, Prophet og Justice. High fives og håndtegn fra os … men vi er også kæmpe fans af Willamette Valley.

Duften leder tankerne hen på modne, røde kirsebær, jordbær, tranebær, appelsinskal, svampe og jord sammen med strejf af røg. Især jordbær, tranebær, appelsinskal og jord går igen i smagen sammen med den karakteristiske hvide peber.

Giv den noget luft, hvis du agter at nyde den nu. Eller giv den et par år mere i reolen. Uanset hvad, venter dig noget rigtig godt!

Politiken
Frisk, elegant, frugtdrevet vin md toner af mørke kirsebær, peber og ristet træ. Fin tæthed med frisk syre, der giver modspil til den let sødmefulde frugt.l

Vinous
Bright magenta. Displays an array of ripe red fruit and floral aromas that are complicated by suggestions of succulent herbs and musky earth. Appealingly sweet and expansive in the mouth, offering juicy cherry, black raspberry, bitter cherry and violet pastille flavors that steadily firm up on the back half. Finishes long and floral, with resonating spiciness and sneaky tannic firmness. For the money, this Pinot delivers serious value, vintage after vintage.

Man skal udleve sine drømme ... og det gjorde ægteparret Erica Landon og Ken Pahlow i 2008, da de grundlagde Walter Scott Wines i Oregons fantastiske Willamette Valley, der især er berømt for fantastisk Pinot Noir og Chardonnay.

Navnet Walter Scott er en hyldest til henholdsvis Kens bedstefar Walter og Kens nevø Scott, som forlod denne verden i en alt for tidlig alder … en reminder om at livet kan være kort, så det er om at gribe mulighederne, når de opstår.

Det hører med til historien, at både Erica og Ken havde arbejdet i vinindustrien i en lang årrække, inden de startede Walter Scott op. Erica er tidligere Wine Director og sommelier på en række af Oregons toprestauranter og har i mange år været en passioneret underviser i vin. Ken var siden 1994 hos St. Innocent Winery, hvor han i 14 år arbejdede tæt sammen med winemaker Mark Vlossak. I 2009 blev han en del af holdet hos Patricia Green Cellars og i 2010 gik turen videre til Evening Land Vineyards, hvor han arbejdede sammen med winemaker Dominique Lafon.

Sideløbende kom første årgang af Walter Scott i 2009 ... nærmere bestemt La Combe Verte Pinot Noir, som Ken producerede hos Patricia Green Cellars mod at hjælpe gratis til med høsten. Vinen scorede over 90 points på CellarTracker, hvilket må siges at være blæsende godt gået, når man ikke har egne har egne faciliteter og kun arbejder deltid på projektet.

I 2014 droppede både Ken og Erica ud af deres jobs og helligede sig Walter Scott Wines på fuld tid. Det har de gjort på imponerende vis og rangerer i dag meget højt på Parkers liste over de mest lovende vinproducenter. Stort talent, hårdt arbejde, kærlighed til jorden og fokus på detaljen har bragt dem dertil … men der er mere i dem endnu. 

Deres fokus ligger på Pinot Noir og Chardonnay på basis af druer fra Willamette Valley’s bedste vinmarker dyrket i pagt med naturen. Du finder både forrygende enkeltmarksvine og charmerende blends, der på bedste vis samler alle karakteristika fra Willamette Valley. Ken og Erica har endnu ikke egne marker, men gør en stor dyd ud af at være meget tæt på de familier, som de køber druer fra. Så der er tætte venskaber i alle flasker fra Walter Scott … hvilket man godt kan smage.