Walter Scott La Combe Verte Chardonnay 2017 75CL

299,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 225,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5046
299,00 Inkl. moms:
6 5046
299,00 Inkl. moms:
249,00 Inkl. moms:
12 5046
299,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid Oregon Willamette Valley Walter Scott 2017 Eola-Amity Hills 75CL
92 Vinous

En enkelt amerikansk vinanmelder går så langt, som til at kalde Chardonnay-nydere for lodrette idioter, hvis de ikke kaster sig over denne vin. Og det er da også big time value for money sat sammen af frugt fra nogle af de bedste marker i Willamette Valley – Justice, Freedom Hill, X Novo, Clos des Oiseaux og Sojourner.

Trods sin amerikanske adresse er stilen er helt klart mere i retning af klassisk hvid Bourgogne end den typiske fede Chardonnay fra Californien. I næsen finder du både gule og grønne æbler, grønne pærer, lime-blomster, honning plus knust kalk … og første indskydelse siger Puligny Montrachet. Mineraliteten og kompleksiteten træder tydeligt frem i munden, hvor mange af noterne fra duften går igen – men med friske strejf af citrus og havsalt til sidst.

Den er ready to rock nu, men har masser af somre i sig endnu. Glæd dig!

Vinous
Bright straw-yellow. Pungent, spice-tinged aromas of ripe citrus and orchard fruits; a suggestion of fennel comes up with aeration. Seamless and spicy on the palate, offering lively pear and melon flavors and a jolt of bitter lemon pith that adds back-end nerviness. The mineral-tinged finish shows strong tenacity and lingering anise and buttered toast flourishes.

Man skal udleve sine drømme ... og det gjorde ægteparret Erica Landon og Ken Pahlow i 2008, da de grundlagde Walter Scott Wines i Oregons fantastiske Willamette Valley, der især er berømt for fantastisk Pinot Noir og Chardonnay.

Navnet Walter Scott er en hyldest til henholdsvis Kens bedstefar Walter og Kens nevø Scott, som forlod denne verden i en alt for tidlig alder … en reminder om at livet kan være kort, så det er om at gribe mulighederne, når de opstår.

Det hører med til historien, at både Erica og Ken havde arbejdet i vinindustrien i en lang årrække, inden de startede Walter Scott op. Erica er tidligere Wine Director og sommelier på en række af Oregons toprestauranter og har i mange år været en passioneret underviser i vin. Ken var siden 1994 hos St. Innocent Winery, hvor han i 14 år arbejdede tæt sammen med winemaker Mark Vlossak. I 2009 blev han en del af holdet hos Patricia Green Cellars og i 2010 gik turen videre til Evening Land Vineyards, hvor han arbejdede sammen med winemaker Dominique Lafon.

Sideløbende kom første årgang af Walter Scott i 2009 ... nærmere bestemt La Combe Verte Pinot Noir, som Ken producerede hos Patricia Green Cellars mod at hjælpe gratis til med høsten. Vinen scorede over 90 points på CellarTracker, hvilket må siges at være blæsende godt gået, når man ikke har egne har egne faciliteter og kun arbejder deltid på projektet.

I 2014 droppede både Ken og Erica ud af deres jobs og helligede sig Walter Scott Wines på fuld tid. Det har de gjort på imponerende vis og rangerer i dag meget højt på Parkers liste over de mest lovende vinproducenter. Stort talent, hårdt arbejde, kærlighed til jorden og fokus på detaljen har bragt dem dertil … men der er mere i dem endnu. 

Deres fokus ligger på Pinot Noir og Chardonnay på basis af druer fra Willamette Valley’s bedste vinmarker dyrket i pagt med naturen. Du finder både forrygende enkeltmarksvine og charmerende blends, der på bedste vis samler alle karakteristika fra Willamette Valley. Ken og Erica har endnu ikke egne marker, men gør en stor dyd ud af at være meget tæt på de familier, som de køber druer fra. Så der er tætte venskaber i alle flasker fra Walter Scott … hvilket man godt kan smage.