Walter Scott Cuvee Ruth Pinot Noir 2016

375,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 3 stk. 249,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4933
375,00 Inkl. moms:
3 4933
375,00 Inkl. moms:
249,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød Oregon Willamette Valley Walter Scott 2016 Eola-Amity Hills 75CL
92 Vinous

Blændende blend af Pinot Noir-kloner fra flere af de bedste marker i Oregons Willamette Valley – eksempelvis Freedom Hill, Clos de Oiseaux, Bieze og Eola Springs Vineyards. Winemaker Ken Pahlow har brugt naturlig gær og givet saften 12 måneder på fransk eg – hvoraf 30% var helt nye fade. Ingen filtrering her, tak.

Farven leder tankerne hen på Bourgogne og næsen melder om noter af mørk frugt, jord, lakrids, rosenblade og hvid peber. I munden dominerer mørke kirsebær og brombær efterfulgt af cherry cola, tranebær, appelsinskal og enkelte strejf af eg. Lang krydret finish med en behagelig syre, der skaber en perfekt balance.

Drik den nu eller lad den ligge på hylden et par år endnu – det er helt op til dig og din rygrad. Men vent ikke med at få fingre i et par flasker. Produktionen var meget lille og vi var sygt heldige med at få fingre i nogle kasser.

Vinous
Bright red. A complex, expansive bouquet evokes fresh red and blue fruits, Asian spices and candied flowers, and a smoky mineral note builds as the wine opens up. Stains the palate with sweet raspberry, boysenberry and lavender pastille flavors that become spicier and more lively on the back half. Shows an impressive marriage of power and finesse and lingers with real tenacity on the finish, which features silky tannins and a suave floral quality.

Man skal udleve sine drømme ... og det gjorde ægteparret Erica Landon og Ken Pahlow i 2008, da de grundlagde Walter Scott Wines i Oregons fantastiske Willamette Valley, der især er berømt for fantastisk Pinot Noir og Chardonnay.

Navnet Walter Scott er en hyldest til henholdsvis Kens bedstefar Walter og Kens nevø Scott, som forlod denne verden i en alt for tidlig alder … en reminder om at livet kan være kort, så det er om at gribe mulighederne, når de opstår.

Det hører med til historien, at både Erica og Ken havde arbejdet i vinindustrien i en lang årrække, inden de startede Walter Scott op. Erica er tidligere Wine Director og sommelier på en række af Oregons toprestauranter og har i mange år været en passioneret underviser i vin. Ken var siden 1994 hos St. Innocent Winery, hvor han i 14 år arbejdede tæt sammen med winemaker Mark Vlossak. I 2009 blev han en del af holdet hos Patricia Green Cellars og i 2010 gik turen videre til Evening Land Vineyards, hvor han arbejdede sammen med winemaker Dominique Lafon.

Sideløbende kom første årgang af Walter Scott i 2009 ... nærmere bestemt La Combe Verte Pinot Noir, som Ken producerede hos Patricia Green Cellars mod at hjælpe gratis til med høsten. Vinen scorede over 90 points på CellarTracker, hvilket må siges at være blæsende godt gået, når man ikke har egne har egne faciliteter og kun arbejder deltid på projektet.

I 2014 droppede både Ken og Erica ud af deres jobs og helligede sig Walter Scott Wines på fuld tid. Det har de gjort på imponerende vis og rangerer i dag meget højt på Parkers liste over de mest lovende vinproducenter. Stort talent, hårdt arbejde, kærlighed til jorden og fokus på detaljen har bragt dem dertil … men der er mere i dem endnu. 

Deres fokus ligger på Pinot Noir og Chardonnay på basis af druer fra Willamette Valley’s bedste vinmarker dyrket i pagt med naturen. Du finder både forrygende enkeltmarksvine og charmerende blends, der på bedste vis samler alle karakteristika fra Willamette Valley. Ken og Erica har endnu ikke egne marker, men gør en stor dyd ud af at være meget tæt på de familier, som de køber druer fra. Så der er tætte venskaber i alle flasker fra Walter Scott … hvilket man godt kan smage.