Indlæser...

Walter Scott Bois-Moi Chardonnay 2020

SKU
7048
279,00 kr v. 12 stk. 349,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1349,00 kr
6349,00 kr315,00 kr
12349,00 kr279,00 kr

Bois-Moi betyder slet og ret ”drik mig”, hvilket flasken ikke skal sige to gange, for...

Bois-Moi betyder slet og ret ”drik mig”, hvilket flasken ikke skal sige to gange, for det er en yderst indbydende sag, som Ken Pahlow har skruet sammen her. Ingen kanter, panderynker eller andet halløj – bare uforskammet let at nyde og så til en rigtig fornuftig pris.

Druerne får Ken Pahlow fra nogle af de bedste marker i Willamette Valley. Fermentering og modning foregår her på store tønder og vinen var kun igennem en let filtrering inden påfyldning på flaske.

Duften åbner smukt med noter af flint inden gule æbler, mandariner, nektariner, citron og honning tager over. Smagen er både frisk og fyldig med en fin syre, der holder godt sammen på det hele. Til sidst den mineralske og let salte finish som er Pahlows adelsmærke. Mere end godkendt!

Robert Parker
The 2020 Chardonnay Bois - Moi opens with flinty tones that give way to plush yellow orchard fruits and wafts of beeswax. Medium-bodied, it has broad, honeyed fruits enlivened by bright acidity, and there's a touch of texture that lengthens the finish.

Børsen
Fra staten Oregon kommer den super liflige vin med stor friskhed i den syrlige frugtsødme, der sammen med den overvældende saftighed gør dette til en vin, som kalder på store gode bourgogneglas. Vinen hedder ganske enkelt Bois Moi, hvilet er fransk for 'drik mig' og det er en passen opfordring, som er nem at efterkomme, for det er lækker vin.
Frisk elegant næse med strajf af mandarin. Fæskende fyldig og ren smag med diskret fadpræg.

Man skal udleve sine drømme ... og det gjorde ægteparret Erica Landon og Ken Pahlow i 2008, da de grundlagde Walter Scott Wines i Oregons fantastiske Willamette Valley, der især er berømt for fantastisk Pinot Noir og Chardonnay.

Navnet Walter Scott er en hyldest til henholdsvis Kens bedstefar Walter og Kens nevø Scott, som forlod denne verden i en alt for tidlig alder … en reminder om at livet kan være kort, så det er om at gribe mulighederne, når de opstår.

Det hører med til historien, at både Erica og Ken havde arbejdet i vinindustrien i en lang årrække, inden de startede Walter Scott op. Erica er tidligere Wine Director og sommelier på en række af Oregons toprestauranter og har i mange år været en passioneret underviser i vin. Ken var siden 1994 hos St. Innocent Winery, hvor han i 14 år arbejdede tæt sammen med winemaker Mark Vlossak. I 2009 blev han en del af holdet hos Patricia Green Cellars og i 2010 gik turen videre til Evening Land Vineyards, hvor han arbejdede sammen med winemaker Dominique Lafon.

Sideløbende kom første årgang af Walter Scott i 2009 ... nærmere bestemt La Combe Verte Pinot Noir, som Ken producerede hos Patricia Green Cellars mod at hjælpe gratis til med høsten. Vinen scorede over 90 points på CellarTracker, hvilket må siges at være blæsende godt gået, når man ikke har egne har egne faciliteter og kun arbejder deltid på projektet.

I 2014 droppede både Ken og Erica ud af deres jobs og helligede sig Walter Scott Wines på fuld tid. Det har de gjort på imponerende vis og rangerer i dag meget højt på Parkers liste over de mest lovende vinproducenter. Stort talent, hårdt arbejde, kærlighed til jorden og fokus på detaljen har bragt dem dertil … men der er mere i dem endnu. 

Deres fokus ligger på Pinot Noir og Chardonnay på basis af druer fra Willamette Valley’s bedste vinmarker dyrket i pagt med naturen. Du finder både forrygende enkeltmarksvine og charmerende blends, der på bedste vis samler alle karakteristika fra Willamette Valley. Ken og Erica har endnu ikke egne marker, men gør en stor dyd ud af at være meget tæt på de familier, som de køber druer fra. Så der er tætte venskaber i alle flasker fra Walter Scott … hvilket man godt kan smage.

Faktablad
Volume75CL
LandUSA
RegionOregon
Sub RegionWillamette Valley
Producent Walter Scott
DistriktEola-Amity Hills
Årgang2020
DruerChardonnay
KategoriHvid
Robert Parker94
Børsen★ ★ ★ ★ ★
Jyllandsposten★ ★ ★ ★ ★
Du vil også kunne lide