Walter Hansel Winery Sauvignon Blanc 2016 0,75

199,00 pris ved 1. stk Inkl. moms Fra 159,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
11607
199,00 Inkl. moms:
61607
199,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
121607
199,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:

Stephen Hansels Vineyard Manager og hans far kastede sig ud i at plante Sauvignon Blanc i Lake County, hvor udsvingene i temperatur henover døgnet er ret markante. Stephen Hansel hjalp til med finansieringen af projektet og da han smagte de første resultater, var han solgt. Han begyndte at købe druer fra dem … druer, der var dyrket efter hans egne dogmer om blandt andet lavt udbytte.

Duften er sprællevende og siger hvid pære, honningmelon, grapefrugt, honning fra vilde blomster og så lige et knips kanel. Smagen er frisk som en havørn og cirkler rundt om pære, citrus, lime, nektarinskræl, melon og antydningen af friske figner.

Selvom du normalt ikke er til Sauvignon Blanc, bør du unde dig selv at smage denne stil. Den kan noget, mange andre ikke kan.

Walter Hansel var bindegal med at få alting til at gro – kiwier, orientalske pærer og meget andet. Samtidig var han kæmpe vinentusiast og besluttede sig i 1978 for at plante 250 vinstokke på sin jord i Russian River Valley. Vinen var bare tænkt til eget forbrug, men sidst i 80’erne havde Walters søn Stephen fået større planer. Han udvidede arealet med vinstokke markant og lagde produktionen om med henblik på at sælge løs af vinen. Første årgang der kom på markedet var 1996, hvor man nåede op på 5.000 kasser Pinot Noir og Chardonnay. Siden dengang er det kun gået én vej for Walter Hansel Winery – og det er op.

I dag råder familien over hele 80 acre vinmarker beplantet med 6 kloner af Pinot Noir og 7 kloner af Chardonnay med hver deres karakter. Intet overlades til tilfældighederne og fokus ligger benhårdt på lavt udbytte og høj kvalitet frem for det modsatte. Der høstes og sorteres i hånden – kun de bedste druer får lov til at være med. Hansel Pinot Noir afstilkes inden presning – det gør de til gengæld ikke med deres Chardonnay. 

Der produceres både enkeltmarksvine og vine med druer fra flere forskellige vinmarker. Fælles for dem alle er den skyhøje kvalitet til yderst fornuftige priser - både hvad angår Pinot Noir og Chardonnay. Ham Robert Parker giver os ret:

“This is an enviable winery run by Stephen Hansel with exceptionally high quality Chardonnay and Pinot Noir; that he sells at modest prices, which speaks to his commitment to serious wine consumers."  

PS Selvom Walter Hansel er mest kendt for Pinot Noir og Chardonnay vil vi lige nævne, at de både skruer en formidabel Sauvignon Blanc og stjernegod rosé sammen.