Walter Hansel Winery Pinot Noir Cuvée Alyce 2018 75CL

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 450,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2250
495,00 Inkl. moms:
6 2250
495,00 Inkl. moms:
475,00 Inkl. moms:
12 2250
495,00 Inkl. moms:
450,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Walter Hansel Winery 2018 Sonoma County 75CL
96 Robert Parker
93+ Vinous

En anelse mere feminin i udtrykket end Hansels andre vine på Pinot, men stadig med en indtagende intensitet og fyldighed. Winemaker Stephen Hansel blander her Dijon klon 115 og 777, der er dyrket på et mindre område North Slope vinmarken.

Der høstes og sorteres ved håndkraft i marken. En ny sortering og afstilkning finder sted inden presning. Til sidst får den gærede most lov til at modne på franske egefade.

Den rubinrøde farve lukker op for duften af mørke kirsebær, granatæble, tranebær ledsaget af røde roser, lavendler og Provence krydderier. Den fyldige og elegante smag trækker mange af duftens noter med over og supplerer med lidt sort peber, lakrids og vanilje. Der må jubeldanses.

Robert Parker 96P
Medium ruby-purple in color, the 2018 Pinot Noir Cuvée Alyce opens slowly to alluring aromas of smoked cranberries, red cherries and black raspberries laced with licorice, bergamot and dried lavender. The palate is medium-bodied and super silky with addicting freshness, absolutely packed with layered, detailed flavors, and it finishes very long and elegant. Wow! 1,012 cases produced.

Vinous 93+
The 2018 Pinot Noir Cuvée Alyce is bright, floral and super-finessed. This mid-weight, focused Pinot has so much to offer. Red/purplish fruit, blood orange, lavender and spice are all finely-knit Pinot from Hansel. Time in the glass brings out the wine's textural depth and resonance. I would give the 2018 at least a year or two in bottle.

Walter Hansel var bindegal med at få alting til at gro – kiwier, orientalske pærer og meget andet. Samtidig var han kæmpe vinentusiast og besluttede sig i 1978 for at plante 250 vinstokke på sin jord i Russian River Valley. Vinen var bare tænkt til eget forbrug, men sidst i 80’erne havde Walters søn Stephen fået større planer. Han udvidede arealet med vinstokke markant og lagde produktionen om med henblik på at sælge løs af vinen. Første årgang der kom på markedet var 1996, hvor man nåede op på 5.000 kasser Pinot Noir og Chardonnay. Siden dengang er det kun gået én vej for Walter Hansel Winery – og det er op.

I dag råder familien over hele 80 acre vinmarker beplantet med 6 kloner af Pinot Noir og 7 kloner af Chardonnay med hver deres karakter. Intet overlades til tilfældighederne og fokus ligger benhårdt på lavt udbytte og høj kvalitet frem for det modsatte. Der høstes og sorteres i hånden – kun de bedste druer får lov til at være med. Hansel Pinot Noir afstilkes inden presning – det gør de til gengæld ikke med deres Chardonnay. 

Der produceres både enkeltmarksvine og vine med druer fra flere forskellige vinmarker. Fælles for dem alle er den skyhøje kvalitet til yderst fornuftige priser - både hvad angår Pinot Noir og Chardonnay. Ham Robert Parker giver os ret:

“This is an enviable winery run by Stephen Hansel with exceptionally high quality Chardonnay and Pinot Noir; that he sells at modest prices, which speaks to his commitment to serious wine consumers."  

PS Selvom Walter Hansel er mest kendt for Pinot Noir og Chardonnay vil vi lige nævne, at de både skruer en formidabel Sauvignon Blanc og stjernegod rosé sammen.