Walter Hansel Winery Pinot Noir Cahill Lane 2017 0,75

449,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4582
449,00 Inkl. moms:
6 4582
449,00 Inkl. moms:
389,00 Inkl. moms:
12 4582
449,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Walter Hansel Winery 2017 Sonoma County 750
93 Robert Parker
92 Vinous
* * * * * * Børsen (2016)

For mange er Cahill Lane den mest elegante Pinot Noir fra Hansel og den er da også blevet forvekslet med Vosne-Romanée i flere blindsmagninger. Cahill Lane vinmarken giver vinen masser af finesse og en bred vifte af nuancer, så at tro at vi er i Bourgogne, er ikke så mærkeligt endda.

Farven er mørk … mørkere end normalt for Pinot Noir. Næsen siger masser af mørke kirsebær, brombær, røde blommer, violer, tørrede krydderier og en antydning af mørk chokolade. I munden bliver de mørke kirsebær og røde blommer suppleret af blodappelsin, blåbær, hvid peber, ristet brød, svampe og lidt mint.

Fantastisk nu men ingen hast med at nyde dem. De har masser af år foran sig.

Galloni 92
The 2017 Pinot Noir Cahill Lane Vineyard is soft, creamy and voluptuous, all of which give it tremendous raciness and immediacy, especially for this wine and given its bottling just two weeks before I saw it. Ripe red cherry/raspberry, mint, chalk and floral notes abound. The Cahill Lane is surprisingly, shockingly open at this stage, not that that will be an issue of any kind.

Robert Parker 93
Pale to medium ruby-purple, the 2017 Pinot Noir Cahill Lane has a broody nose of sliced blueberry, black cherry and warm blackberries with cinnamon, nutmeg, tree bark and amaro accents plus crushed red cherries, raspberry jam, warm strawberries and dried flowers. Medium-bodied and silky, it fans out in the mouth with lush, concentrated fruits and tons and tons of spicy and earthy accents, with a firm frame of grainy tannins and very juicy acidity, finishing very long and layered. 750 cases produced.

Walter Hansel var bindegal med at få alting til at gro – kiwier, orientalske pærer og meget andet. Samtidig var han kæmpe vinentusiast og besluttede sig i 1978 for at plante 250 vinstokke på sin jord i Russian River Valley. Vinen var bare tænkt til eget forbrug, men sidst i 80’erne havde Walters søn Stephen fået større planer. Han udvidede arealet med vinstokke markant og lagde produktionen om med henblik på at sælge løs af vinen. Første årgang der kom på markedet var 1996, hvor man nåede op på 5.000 kasser Pinot Noir og Chardonnay. Siden dengang er det kun gået én vej for Walter Hansel Winery – og det er op.

I dag råder familien over hele 80 acre vinmarker beplantet med 6 kloner af Pinot Noir og 7 kloner af Chardonnay med hver deres karakter. Intet overlades til tilfældighederne og fokus ligger benhårdt på lavt udbytte og høj kvalitet frem for det modsatte. Der høstes og sorteres i hånden – kun de bedste druer får lov til at være med. Hansel Pinot Noir afstilkes inden presning – det gør de til gengæld ikke med deres Chardonnay. 

Der produceres både enkeltmarksvine og vine med druer fra flere forskellige vinmarker. Fælles for dem alle er den skyhøje kvalitet til yderst fornuftige priser - både hvad angår Pinot Noir og Chardonnay. Ham Robert Parker giver os ret:

“This is an enviable winery run by Stephen Hansel with exceptionally high quality Chardonnay and Pinot Noir; that he sells at modest prices, which speaks to his commitment to serious wine consumers."