Vivino Top 10 Californien Pinot Noir Smagekasse

5.908,00

4.135,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

Inkl. moms: 3.308,00

Land Vintype Region Volume
USA Smagekasse California Smagekasse

Dette er den oplagte smagekasse for dig som ønsker en rejse rundt til de bedst anmeldte Pinot Noirs på Vivinos TOP10. Kassen er netop opdateret med aktuelle vine....SPAR 30%.

2 flasker DuMOL Highland Divide Pinot Noir 2018 - nummer 1 på listen
Fantastisk value for money! Winemaker Andy Smith blander her druer fra de tre vinmarker O’Connell, Coffee og Dutton Ranch Jentoft og får den måde skabt et samlet billede af, hvad Green Valley formår. Den er en anelse lettere i det end de andre Pinot Noir fra DuMol – en lethed tæt knyttet til udpræget elegance.

Med Highland hedder det 12 måneder på franske egefade, hvoraf 40% var nye, plus yderligere 3 måneder på ståltank. Den var forbløffende drikkeklar, da vi smagte den første gang, så det er bare med at gå ombord.

Stikker du snuden i glasset kommer du med stor sandsynlighed til at tænke på mørke kirsebær, vilde jordbær, lavendel, salvie og skovbund. Smagen spiller på mange af de samme noter, men tilfører også noget mørk chokolade og strejf af røg. Allerede nu super harmonisk med masser af friskhed og liv.

Nyd den max allerede nu eller de næste ti års tid. 

Robert Parker 94P
Medium ruby-purple, the 2018 Pinot Noir Highland Divide is scented of roasted cranberries and blackberries with notes of garrigue and bright pops of citrus peel. The lush, silky, medium-bodied palate bursts with bright fruits and has a firm, grainy frame and very long finish.

2 flasker Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir 2015 - nummer 2 på listen
Klimaet er køligt og jorden er rig på kalksten, så 50 år gamle Sanford & Benedict Vineyard giver ideelle betingelser for at skabe førsteklasses Pinot Noir. Det gør Gavin Chanin i dén grad og vi kan ikke anbefale den nok!

I 2015-årgangen hed det 15% ny eg og ingen omstilkninger. Med andre ord … ikke så meget fis og ballade. Og det virker bare.

Næsen melder om brombær, kirsebær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel. I munden går de kirsebærrene igen sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk finish.

Helt genial nu og de næste 10 års tid.

Vinous 95P
Robert Parker 94P
Gastro 96P

Rousseau på Californisk......
René Langdahl Jørgensen/Gastro

2 flasker Belle Glos Balade Pinot Noir Pinot Noir 2019 - nummer 3 på listen
Dyb og kompleks Pinot Noir fra enkeltmark beliggende ganske tæt på Stillehavskysten. Her får stokkene den kølige brise fra havet og samtidig godt med sol, så forholdene er noget nær ideelle her. På grund af temperaturen bliver druerne ikke så store, men hvad de mangler i størrelse, har de i smagskoncentration.

Winemaker Joe Wagner valgte at afstilke alle klaser inden presning og lod vinen modne i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 60% var helt nye.

Den dybe blodrøde farve afslører med det samme, at det her er vin, der vil noget. Og når du stikker snuden i glasset, bliver du mødt med gavmilde mængder af brombær, hindbærtærte, kaprifolium, rosenblade, violer og Cherry Coke. Smagen er klart til den saftige og dybe side med bagte kirsebær, friske jordbær, tranebær og en lille vaniljehilsen fra fadene. High five her fra.

Produceres i en meget begrænset mængde og sælges kun til restauranter. Men fordi vi er så flinke, fik vi lov til at få nogle få kasser. Vi takker stadigvæk.

3 flasker Belle Glos Eulenloch Pinot Noir 2017 - nummer 4 på listen
Winemaker Joe Wagners mega imponerende og fyldige Pinot Noir fra Eulenloch Vineyard, der ligger i Napa Valleys Carneros-region. Her kommer den kølige vind fra kysten dagligt ind over marken og giver sammen med solen og den lerholdige jord nærmest ideelle vækstbetingelser.

Denne vin koster ved køb direkte fra Belle Glos DKK 750,-....så prisen i DK er yderst attraktiv.

Alle klaser blev afstilket før presning og fermentering skete i en kombination af åbne og lukkede ståltanke. Til sidst 9 måneder på franske egefade, hvoraf 40% var aldeles dugfriske.

Farven er dyb rubinfarvet og frigiver dufte af brombær, røde kirsebær, muskat, vanilje, ristet kokosnød og violer. Smagen kommer lag på lag med solbær, jordbær, røde kirsebær plus strejf af peber og vanilje. Super elegant! Helt på toppen nu og de næste fem år.

3 flasker Belle Glos Clark & Telephone Pinot Noir 2019 - nummer 6 på listen 
Belle Glos Clark & Telephone indtog andenpladsen på Vivinos liste over Pinot Noir fra Californien. Så det er ikke bare os, der er helt oppe at ringe over winemaker Joe Wagners værk. 

Clark & Telephone vinmarken blev grundlagt i 1972 og ligger i Santa Maria Valley Vineyard. Vinmarken bliver kølet af tåge og vind, der kommer ind fra Stillehavet, hvilket er med til at give vinen sit særlige udtryk.

Vinen ligger ni måneder på fransk eg, hvoraf hele 60% er helt nye fade. Farven er lysende rubinrød og når næsen møder glasset, er der dømt vilde brombær, hindbærmarmelade, cigarkasse og blomster. I munden kommer søde kirsebær, vilde jordbær og tranebær frem sammen med ingefærbrød, der lige er taget ud af ovnen. Mageløst.