Vivino Top 10 Californien Pinot Noir Smagekasse

5.264,00

3.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Volume
USA Smagekasse California Smagekasse

Dette er den oplagte smagekasse for dig som ønsker en rejse rundt til de bedst anmeldte Pinot Noirs på Vivinos TOP10. Kassen er netop opdateret med aktuelle vine....SPAR TÆT PÅ 25%.

2 flasker Chanin Sanford & Benedict Pinot Noir 2015 - nummer 1 på listen
Chanin er af Gastro blevet kaldt Armand Rousseau i Californien....og det er ikke uden grund. Duvarita Vineyard blev plantet i 2000 i det kølige område af Santa Rita Hills, hvor jorden er mere sandet end normalt. Pinot Noir får her et særligt mineralsk udtryk, som winemaker Gavin Chanin er en mester i at få frem.
Han valgte i 2014-årgangen at presse 15% af klaserne uden at afstilke. Vinen blev modnet i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 20% var nye … og derefter var det over på flaske uden filtrering.

I 2015-årgangen hed det 15% ny eg og ingen omstilkninger. Med andre ord … ikke så meget fis og ballade. Og det virker bare.

Næsen melder om brombær, kirsebær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel. I munden går de kirsebærrene igen sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk finish.

Helt genial nu og de næste 10 års tid.

2 flasker Belle Glos Las Alturas Pinot Noir 2018 - nummer 3 på listen
Konstant i toppen på Vivinos liste over de bedste Pinot Noirs fra Californien.  Las Alturas betyder højderne, hvilket giver fin mening med tanke på, at marken ligger oppe i 360 meters højde mellem Santa Lucia Mountains og Salinas Valley. Marken får rigtigt meget vind fra Stillehavet, hvilket giver mindre druer med tykkere skal. Derfor er farven endnu mere koncentreret sammenlignet med de andre vine fra Belle Glos.

Winemaker Joe Wagner giver Las Alturas ni måneder på fransk, hvoraf de 60% er nye fade. Frem kommer en dyb granatrød vin med masser af aroma – mørke kirsebær, brombær, modne blommer og et strejf anis. I munden går det løs med masser af mørk og rød frugt, karamel, eg, kakao, vanilje, cedertræ og en antydning lavendel.

Helt på toppen nu og de næste 5 års tid. 

2 flasker Belle Glos Eulenloch Pinot Noir 2017 - nummer 4 på listen
Winemaker Joe Wagners mega imponerende og fyldige Pinot Noir fra Eulenloch Vineyard, der ligger i Napa Valleys Carneros-region. Her kommer den kølige vind fra kysten dagligt ind over marken og giver sammen med solen og den lerholdige jord nærmest ideelle vækstbetingelser.

Denne vin koster ved køb direkte fra Belle Glos DKK 775,-....så prisen i DK er yderst attraktiv.

Alle klaser blev afstilket før presning og fermentering skete i en kombination af åbne og lukkede ståltanke. Til sidst 9 måneder på franske egefade, hvoraf 40% var aldeles dugfriske.

Farven er dyb rubinfarvet og frigiver dufte af brombær, røde kirsebær, muskat, vanilje, ristet kokosnød og violer. Smagen kommer lag på lag med solbær, jordbær, røde kirsebær plus strejf af peber og vanilje. Super elegant! Helt på toppen nu og de næste fem år. 

2 flasker Walter Hansel Winery Cuvée Alyce Pinot Noir 2018 - nummer 6 på listen
En anelse mere feminin i udtrykket end Hansels andre vine på Pinot, men stadig med en indtagende intensitet og fyldighed. Winemaker Stephen Hansel blander her Dijon klon 115 og 777, der er dyrket på et mindre område North Slope vinmarken.
Der høstes og sorteres ved håndkraft i marken. En ny sortering og afstilkning finder sted inden presning. Til sidst får den gærede most lov til at modne på franske egefade.

Den rubinrøde farve lukker op for duften af mørke kirsebær, granatæble, tranebær ledsaget af røde roser, lavendler og Provence krydderier. Den fyldige og elegante smag trækker mange af duftens noter med over og supplerer med lidt sort peber, lakrids og vanilje. Der må jubeldanses.

Robert Parker 96P
Medium ruby-purple in color, the 2018 Pinot Noir Cuvée Alyce opens slowly to alluring aromas of smoked cranberries, red cherries and black raspberries laced with licorice, bergamot and dried lavender. The palate is medium-bodied and super silky with addicting freshness, absolutely packed with layered, detailed flavors, and it finishes very long and elegant. Wow! 1,012 cases produced.

2 flasker Chanin Duvarita Pinot Noir 2015 - nummer 8 på listen 
Duvarita Vineyard blev plantet i 2000 i det kølige område af Santa Rita Hills, hvor jorden er mere sandet end normalt. Pinot Noir får her et særligt mineralsk udtryk, som winemaker Gavin Chanin er en mester i at få frem.
Han valgte i 2015-årgangen at presse 15% af klaserne uden at afstilke. Vinen blev modnet i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 20% var nye … og derefter var det over på flaske uden filtrering.
Duften vækker billeder af røde kirsebær, appelsinskræl, vildtkød, lakrids, tobak og tørrede blomster. Smagen supplerer de røde kirsebær med tranebær, appelsin, røg og antydningen af mint. Masser af liv og glade dage i den her – men uden at det bliver et ukontrolleret abegilde. 

2 flasker Santa Maria Pinot Noir 2018 - nummer 10 på listen
Imponerende Pinot Noir i den mere fyldige og varme californiske stil med masser af frugt og power – skruet sammen af winemaker Joe Wagner, der også står bag de fantastiske vine fra Belle Glos.

Druerne er dyrket i Santa Maria Valley, hvor klimaet og jorden er ideelt til dyrkning af en sart drue som Pinot Noir. Det er samtidig den næstældste appellation i Californien, så det er et område, der bugner af erfaring og ældre stokke.

Farven fremstår dyb, granatrød og duften åbner op for mørke kirsebær, jordbær og brombær med hints af cola og karamel. Smagen domineres af kirsebær, hindbær, crème de cassis, bærtærte og et strejf af sød tobak.