Vivino Top 10 Californien Pinot Noir Smagekasse

4.744,00

3.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Volume
USA Smagekasse California Smagekasse

Dette er den oplagte smagekasse for dig som ønsker en rejse rundt til de bedst anmeldte Pinot Noirs på Vivinos TOP10. Kassen er netop opdateret med aktuelle vine....SPAR OVER 25%.

2 flasker Belle Glos Las Alturas Pinot Noir 2017 - nummer 1 på listen
Nummer 2 på Vivinos liste over de bedste Pinot Noirs fra Californien.  Las Alturas betyder højderne, hvilket giver fin mening med tanke på, at marken ligger oppe i 360 meters højde mellem Santa Lucia Mountains og Salinas Valley. Marken får rigtigt meget vind fra Stillehavet, hvilket giver mindre druer med tykkere skal. Derfor er farven endnu mere koncentreret sammenlignet med de andre vine fra Belle Glos.

Winemaker Joe Wagner giver Las Alturas ni måneder på fransk, hvoraf de 60% er nye fade. Frem kommer en dyb granatrød vin med masser af aroma – mørke kirsebær, brombær, modne blommer og et strejf anis. I munden går det løs med masser af mørk og rød frugt, karamel, eg, kakao, vanilje, cedertræ og en antydning lavendel.

2 flasker Belle Glos Clark & Telephone Pinot Noir 2018 - nummer 2 på listen 
Belle Glos Clark & Telephone indtog førstepladsen på Vivinos liste over Pinot Noir fra Californien. Så det er ikke bare os, der er helt oppe at ringe over winemaker Joe Wagners værk. 
Clark & Telephone vinmarken blev grundlagt i 1972 og ligger i Santa Maria Valley Vineyard. Vinmarken bliver kølet af tåge og vind, der kommer ind fra Stillehavet, hvilket er med til at give vinen sit særlige udtryk.

Vinen ligger ni måneder på fransk eg, hvoraf hele 60% er helt nye fade. Farven er lysende rubinrød og når næsen møder glasset, er der dømt vilde brombær, hindbærmarmelade, cigarkasse og blomster. I munden kommer søde kirsebær, vilde jordbær og tranebær frem sammen med ingefærbrød, der lige er taget ud af ovnen. Mageløst. 

2 flasker Belle Glos Eulenloch Pinot Noir 2016 - nummer 3 på listen
Winemaker Joe Wagners mega imponerende og fyldige Pinot Noir fra Eulenloch Vineyard, der ligger i Napa Valleys Carneros-region. Her kommer den kølige vind fra kysten dagligt ind over marken og giver sammen med solen og den lerholdige jord nærmest ideelle vækstbetingelser.
Alle klaser blev afstilket før presning og fermentering skete i en kombination af åbne og lukkede ståltanke. Til sidst 9 måneder på franske egefade, hvoraf 40% var aldeles dugfriske.

Farven er dyb rubinfarvet og frigiver dufte af brombær, røde kirsebær, muskat, vanilje, ristet kokosnød og violer. Smagen kommer lag på lag med solbær, jordbær, røde kirsebær plus strejf af peber og vanilje. Super elegant! Helt på toppen nu og de næste fem år.

2 flasker Chanin Duvarita Pinot Noir 2014 - nummer 6 på listen
Chanin er af Gastro blevet kaldt Armand Rousseau i Californien....og det er ikke uden grund. Duvarita Vineyard blev plantet i 2000 i det kølige område af Santa Rita Hills, hvor jorden er mere sandet end normalt. Pinot Noir får her et særligt mineralsk udtryk, som winemaker Gavin Chanin er en mester i at få frem.
Han valgte i 2014-årgangen at presse 15% af klaserne uden at afstilke. Vinen blev modnet i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 20% var nye … og derefter var det over på flaske uden filtrering.
Duften vækker billeder af røde kirsebær, appelsinskræl, vildtkød, lakrids, tobak og tørrede blomster. Smagen supplerer de røde kirsebær med tranebær, appelsin, røg og antydningen af mint. Masser af liv og glade dage i den her – men uden at det bliver et ukontrolleret abegilde.

2 flasker FEL Pinot Noir 2018 - nummer 7 på listen
Parker er fan:FEL Pinot Noir Anderson Valley is a gorgeous introduction to the FEL wines.”Det samme er vintjenerne på flere af Københavns mest populære restauranter. For den smager bare sygt godt og alle har en fest med den. Nej, den danser ikke fornemt rundt på tåspidserne iført tylskørt og vifter med armene … den hænger bare ud sammen med vennerne ved bordet og nyder livet big time.
Druerne er en blanding af en lang række kloner af Pinot Noir heriblandt Pommard, Mt. Eden, Martini og Dijon – alle hentet fra nogle af de bedste vinmarker i Anderson Valley … Donnelly Creek, Savoy, Wiley og Ferrington. Vi taler 100% Pinot Noir som får 16 måneder på franske egefade – hvoraf de 42% er nye.

Læn dig frem og nyd duften af sorte kirsebær, bojsenbær, granatæble, trøffel med blærede strejf af mørk chokolade, appelsinskal og salvie. Når du smager den, vil noter af jordbær, blomme, vanilje, ristet brød, eg, kommen og kanel melde sig på banen indsvøbt i silkebløde tanniner. Vi tør godt vædde på, du lige tager en slurk mere, inden du stiller glasset tilbage på bordet.

2 flasker Böen Russian River Pinot Noir 2018 - nummer 10 på listen
Masser af vin for pengene i denne bløde og rare Pinot, der slår armene ud og giver dig en lang californisk krammer. Et typisk kendetegn ved winemaker Joe Wagners vine. Indbydende charme uden at være en bulderbasse.
Druerne kommer fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley, hvor Joe Wagner selv har en finger med i plejen.  Efter fermentering fik vinen 9 måneder på franske egefade – heraf 60% nye.

Farven er dyb rubinrød og duften stiger straks op af glasset. Vilde brombær, Santa Rosa blomme, jordbær og strejf af oregano, salvie og hvid peber. Smagen domineres af topmodne hindbær, boysenbær, blåbær sammen med hints af muskatnød, kanel og sort te.