Vilarnau Cava Brut Reserva 0,75

99,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 85,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4898
99,00 Inkl. moms:
6 4898
99,00 Inkl. moms:
85,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Bobler Catalonia Penedès Vilarnau NV Cava 750
* * * * * / * * * * * Vinavisen

Dette er kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen.

Druerne er de klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (40%) og Xarel.lo (10%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler. Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia’s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava’er. Vinene udviser balanceret modenhed i druematerialet og vinmagerens dybe forståelse for druernes indbyrdes kvaliteter. 

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Prøv den ikke blot til fisk og skaldyr, men også som ostevin, til cremede supper, til et væld af retter med svin og fjerkræ og ikke mindst som den perfekte partner til tapas. 

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10°.

“Good minerality, like sparkling white Burgundy.” Food & Wine

'Best Cava' og 'Best Spanish Sparkling Wine' The Champagne & Sparkling Wine World Championships.