Veuve Clicquot La Grande Dame Brut Rosé Champagne 1995 - magnum

4.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Rosé Champagne Veuve Clicquot 1995 150CL
92 Wine Enthusiast

The Wine Enthusiast 92P
Luscious and deliciously flavorful, this has very ripe, round fruits and plenty of spicy power. It’s tasty and impactful, extremely flavorful and forward, displaying loads of sweet vanilla and semi-tropical fruits, all wrapped around a long, full, lush finish.

Veuve Clicquot er et af de ældste og mest velrenommerede Champagne-huse – men er nok bedst kendt som ”Den Gule Enke”. Hvad der måske er mindre kendt er, hvor enorm betydning Veuve Clicquot faktisk har haft inden for udviklingen af Champagne. Ja ja, dom Perignon opfandt metoden til at bevare vinens bobler. Bevares. Men det var Veuve Clicquot som opfandt ”Methode champenoise” tilbage i 1816 – en metode som anvendes den dag i dag med de berømte pupitres-reoler. Det var såmænd også samme hus, der var de første til at introducere rosé Champagne skabt efter rosé d’assemblage metoden, hvor hvid og rød basisvin blandes. Og så skal det lige med at det var Veuve Clicquot, der i 1810 lancerede den første vintage Champagne overhovedet.

Bag alle tre milepæle stod Nicole-Barbe Ponsardin, som er en af de helt afgørende personer i Champagnes historie. Hun blev i 1798 gift med Champagne-husets grundlægger Phillipe Clicquot, som desværre døde kun syv år efter i 1805. Nicole kaldte sig derefter ”Veuve Clicquot” – på dansk ”enken Clicquot”. Samme navn fik huset og med hendes fantastiske drive og talent blomstrede forretningen Veuve Clicquot op og voksede til stjernestatus.  

Huset producerer i dag både brut, demi-sec og rosé i non vintage. Derudover kommer Veuve Clicquot med vintage champagner i både hvid og rosé. På toppen troner deres vintage prestige cuvée Veuve Clicquot La Grand Dame som både laves som blanc og rosé. Hvem La Grand Dame er opkaldt efter kræver ikke det store at regne ud. Men sjældent har en dedikation været mere fortjent.