Bodegas Valduero Finca Azaya 2017

185,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 145,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5285
185,00 Inkl. moms:
6 5285
185,00 Inkl. moms:
159,00 Inkl. moms:
12 5285
185,00 Inkl. moms:
145,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Castilla León Bodegas Valduero 2017 Ribera Del Duero 75CL
97 Decanter

Super interessant 100% Tempranillo fra Ribera del Duero og et kæmpe fund til prisen. Det specielle ved vinen er, at de 30 år gamle stokke vokser på en meget lille, helt flad og nærmest knastør mark, hvor bladene beskytter druerne mod for meget sol. Det medfører, at druerne får masser af intensitet og en anelse mere gavnlig syre, end hvad man ellers oplever fra det område. Så her får du en Tempranillo med masser af frugt men også med en stor friskhed, som spiller max.

Alle druer høstes og sorteres i hånden, hvorefter winemaker Yolanda García Viadero tager over. Med Finca Azaya hedder det 14 måneder på egefade og derefter 12 måneder på flaske før frigivelsen.

Stik snuden i glasset og du bliver mødt med mørke blommer, brombær, tranebær, vanilje, kanel, jord og mørk chokolade. Den friske smag spiller på mange af de samme noter, men kommer også med noget lakrids. Tanninerne er super bløde og man kan ikke lade være med at glo forundret på prisen igen.

Det er familien Viadero, som ejer Valduero, der var et af de absolut første vinhuse i Ribera del Duero, som i dag fremstår som Spaniens mest berømmede vinområde. De kraftige, røde vine fra områderne langs Duero-floden har de sidste to årtier gået deres sejrsgang verden over - en popularitet som Valduero-vinene har været med til at skabe før de fleste andre.

Spørger man Carolina Garcia Viadero, som er stedets kommercielle direktør, så var det netop Viadero-familien, der sørgede for at området Ribera del Duero blev anerkendt som D.O. i starten af 1980’erne. Dengang var familiens aktiviteter noget mere beskedne end de er i dag, hvor man råder over mere end 200 hektar med Tempranillo og omkring 10 hektar med den lokale hvidvinsdrue Albillo.

Besøger du stedet, vil du ude ved et bakkedrag uden tvivl lægge mærke til de tre hvide porte. De fører ind til tre underjordiske tunneler, hvor der er plads til godt 3.500 egetræsfade. De er både nødvendige for at følge med efterspørgslen, men også fordi at vinene ligger meget lang tid på fade for at modnes.  

Anmeldere har verden over gang på gang honoreret Viadero-familiens vine med både høje ratings og stribevis af andre udmærkelser. Samtidig er priserne nede i et særdeles fornuftigt leje, når man ser på mange andre vine fra samme område. Så det er svært ikke at blive begejstret her. Men døm selv!