Valduero Crianza 2015

229,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 179,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2333
229,00 Inkl. moms:
6 2333
229,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Spanien Rød Castilla León Bodegas Valduero 2015 Ribera Del Duero 75CL
92 Decanter

Winemaker Yolanda García Viadero præsenterer selv vinen, som den yngste af Valdueros Reserva-vine. Vi taler 100% Tempranillo fra 30 år gamle vinstokke, der residerer 700 meter oppe, hvor solen tager godt hånd om druerne.

Crianza betyder at vinen er lagret minimum 2 år, men Valdueros udgave får lige lidt længere tid, før den slippes fri. Først 15 måneder på en blanding af amerikansk og fransk eg – derefter 12 måneder, hvor den falder til ro på flaske.

Farven er dyb lilla og lukker op for en indtagende duft af mørke kirsebær, brombær, balsamico, spidskommen, nelliker og muskatnød. Smagen gentager den mørke frugt fra duften og er på alle måder fløjlsblød og i fuldendt balance. Ingen tvivl om at vi er i Ribera del Duero her!

Decanter
Classic and balanced in style, with good integration of oak aromas. Velvety and suave, this is best enjoyed with food.

Det er familien Viadero, som ejer Valduero, der var et af de absolut første vinhuse i Ribera del Duero, som i dag fremstår som Spaniens mest berømmede vinområde. De kraftige, røde vine fra områderne langs Duero-floden har de sidste to årtier gået deres sejrsgang verden over - en popularitet som Valduero-vinene har været med til at skabe før de fleste andre.

Spørger man Carolina Garcia Viadero, som er stedets kommercielle direktør, så var det netop Viadero-familien, der sørgede for at området Ribera del Duero blev anerkendt som D.O. i starten af 1980’erne. Dengang var familiens aktiviteter noget mere beskedne end de er i dag, hvor man råder over mere end 200 hektar med Tempranillo og omkring 10 hektar med den lokale hvidvinsdrue Albillo.

Besøger du stedet, vil du ude ved et bakkedrag uden tvivl lægge mærke til de tre hvide porte. De fører ind til tre underjordiske tunneler, hvor der er plads til godt 3.500 egetræsfade. De er både nødvendige for at følge med efterspørgslen, men også fordi at vinene ligger meget lang tid på fade for at modnes.  

Anmeldere har verden over gang på gang honoreret Viadero-familiens vine med både høje ratings og stribevis af andre udmærkelser. Samtidig er priserne nede i et særdeles fornuftigt leje, når man ser på mange andre vine fra samme område. Så det er svært ikke at blive begejstret her. Men døm selv!