Turkey Flat Vineyards Shiraz 2016 0,75

349,00 269,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Australien Rød South Australia Turkey Flat Vineyards 2016 Barossa Valley 75CL
98 James Halliday
95 Tyson Stelzer

Gloværdig shiraz fra nogle af verdens ældste vinstokke dateret helt tilbage til 1847 … men stadig i topform her 170 år efter. Vi taler om stokke fra de første bosættelser i Barossa Valley og starten på et af de største og vigtigste kapitler i Australiens vinhistorie.

Druerne er nænsomt høstet ved håndkraft og 10% af klaserne ryger hele i pressen. Winemaker Mark Bulman giver juicen 18 måneder på franske egefade, hvoraf 40% er nye.

Duften er intet mindre end fantastisk – masser af frugt, blåbær, cola, fennikel plus noget røget svinekød. I munden starter en kraftig men elegant symfoni af blomme, blåbær, peber, anis, trækul og strejf af malt. Verdensklasse.

Det er en vin, der lige har brug for 2-3 år mere for helt at udfolde sit potentiale max. Til gengæld har den en ualmindelig lang levetid … ligesom vinstokkene den kommer fra.

James Halliday 98P
From a backbone of some of the oldest Shiraz vines in the world, planted in 1847 on Bethany Road, this is one of the greatest Turkey Flat releases yet. Mark Bulman has taken this estate to new heights and this
wine is the barometer. It’s deep in colour yet vibrant, loaded with dense black fruits and black pepper, framed in finely structured yet commanding tannins.

Turkey Flat har hjemme i midten af Australiens mest sagnomspundne vinområde – Barossa Valley. Historien om Turkey Flat går helt tilbage til 1847, hvor nogle af verdens ældste vinstokke – hvis ikke de ældste - blev plantet i forbindelse med bosættelsen af området. Navnet Turkey Flat linker til i øvrigt til de flokke af bush kalkuner, der levede på bredderne langs områdets vandløb.

I 1865 overtog Schultz-familien Turkey Flat.  Udover at dyrke vin holdt familien også malkekvæg i rigt mål og drev slagteri på stedet i generationer. I 1987 overtog fjerde generation – Peter and Christie Schultz – Turkey Flat og begyndte udelukkende at fokusere på at dyrke vinmarkerne og producere vin. Det har de gjort med overvældende succes og deres vine fremstår i dag som nogle af Australiens allerstørste kultvine. Ja, man orker ikke rigtigt at høre betegnelsen kultvin længere, men her er den god nok – både på grund af kvaliteten og historien. Deres vine har nærmest stamplads på listen, når Australiens bedste vine hvert år kåres … og flere gange har Turkey Flat stået helt øverst.

At det er er gået så fremragende, skyldes ikke mindst winemaker Mark Bulman, som kom til Turkey Flat tilbage i 2008. Sine imponerende skills har han både oparbejdet hjemme i Australien men også i Europa og New Zealand. Mark er typen, der går all in og lever og ånder for sine vine, historien og området. Det europæiske islæt kommer til udtryk i vinenes finesse og balance … noget der tit er en mangelvare i australsk vin, der alt for ofte bare byder på primitiv power.

Vi har fået fingre i to af Mark Bulmans fantastiske shiraz-værker og hans Red Blend, som rummer al den charme australsk vin sprudler af, når den er allerbedst. Det er relativt små mængder, vi har fået hjem … så vent ikke for længe hvis du vil opleve vinene fra legendariske Turkey Flat.