Turkey Flat Vineyards Butchers Block Red Blend 2016 0,75

179,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 109,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1678
179,00 Inkl. moms:
12 1678
179,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Australien Rød South Australia Turkey Flat Vineyards 2016 Barossa Valley 75CL
94 James Halliday
93 The Wine Front

Winemaker Mark Bulmans Red Blend er big time value for money og består af 49% Shiraz, 38% Grenache og 13% Mourvèdre ... eller Mataro, som de kalder druen down under. Med andre ord er vi ude i en klassisk Rhône blend, men i en australsk version med en anelse mere varme og krydderi. 

Duerne kommer fra Turkey Flats egne marker … også fra de helt gamle vinstokke. 9% af klaserne presses hele, hvorefter det er over på 100% fransk eg. Her finder de tre druer finder sammen og danner en blæsende god helhed.

Stik snuden i glasset og du kommer til at tænke på mørke kirsebær, violer, sojasovs, kardemomme og kanel. I munden dominerer mørke bær, blommer, rosiner, sort kaffe, sorte oliven … og faktisk også lidt cola.

En grotesk anvendelig vin, som du kan fyre af med eller uden mad på bordet. Men prøv den lige til grillede lammekoteletter en dag!

James Halliday 94P | Special Value
A shiraz/grenache/mourvedre blend, part sourced from some of the oldest (1865) vines on the Turkey Flat vineyard. Excellent colour; a warm and spicy bouquet introduces a medium-bodied palate with red and black berries, plus good mouthfeel and length. Oak plays little or no part in framing the palate, fine tannins doing the trick.

Turkey Flat har hjemme i midten af Australiens mest sagnomspundne vinområde – Barossa Valley. Historien om Turkey Flat går helt tilbage til 1847, hvor nogle af verdens ældste vinstokke – hvis ikke de ældste - blev plantet i forbindelse med bosættelsen af området. Navnet Turkey Flat linker til i øvrigt til de flokke af bush kalkuner, der levede på bredderne langs områdets vandløb.

I 1865 overtog Schultz-familien Turkey Flat.  Udover at dyrke vin holdt familien også malkekvæg i rigt mål og drev slagteri på stedet i generationer. I 1987 overtog fjerde generation – Peter and Christie Schultz – Turkey Flat og begyndte udelukkende at fokusere på at dyrke vinmarkerne og producere vin. Det har de gjort med overvældende succes og deres vine fremstår i dag som nogle af Australiens allerstørste kultvine. Ja, man orker ikke rigtigt at høre betegnelsen kultvin længere, men her er den god nok – både på grund af kvaliteten og historien. Deres vine har nærmest stamplads på listen, når Australiens bedste vine hvert år kåres … og flere gange har Turkey Flat stået helt øverst.

At det er er gået så fremragende, skyldes ikke mindst winemaker Mark Bulman, som kom til Turkey Flat tilbage i 2008. Sine imponerende skills har han både oparbejdet hjemme i Australien men også i Europa og New Zealand. Mark er typen, der går all in og lever og ånder for sine vine, historien og området. Det europæiske islæt kommer til udtryk i vinenes finesse og balance … noget der tit er en mangelvare i australsk vin, der alt for ofte bare byder på primitiv power.

Vi har fået fingre i to af Mark Bulmans fantastiske shiraz-værker og hans Red Blend, som rummer al den charme australsk vin sprudler af, når den er allerbedst. Det er relativt små mængder, vi har fået hjem … så vent ikke for længe hvis du vil opleve vinene fra legendariske Turkey Flat.