Tuli Chardonnay 2015 0,75

229,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 179,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 4915
229,00 Inkl. moms:
6 4915
229,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
12 4915
229,00 Inkl. moms:
179,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California North Coast Tuli 2015 Sonoma County 75CL

Frisk og indbydende Chardonnay på druer dyrket langs Stillehavskysten i Sonoma Carneros regionen. Manden bag er winemaker Joe Wagner – et af de helt store og mest iværksættende navne i Californien.

Tuli er et af hans nyere projekter, men allerede på et imponerende højt niveau. Druerne kommer fra forskellige marker med hver deres karakteristika – så her møder fyldig frugt den mere elegante frugt. Druerne presses i hele klaser og juicen får hele 12 måneder på franske egefade, hvoraf halvdelen er nye.

Resultatet er en smuk, lys, gylden vin med en lækker duft af pære, bagt æble, ananas og antydningen af citrus. I munder folder vinen sig ud med noter af Fuji æbler, pære, honningmelon, eg og til sidst lidt frisk citrus.

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.

Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan Pinot Noir fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. Vi vil da lige nævne at Joe ikke er fyldt 40 endnu og har seks børn. Som sagt en driftig herre.

Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin.  Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.

Kæmpe talent og stor flid har aldrig været en skidt kombination. Deri ligger forklaringen på hans enorme succes. Og så er han i tilgift en rar fyr, der hellere vil rode rundt ude i markerne end berette om sine bedrifter. Ham kan vi lide … ligeså godt som hans vine.