Tignanello 2015

1.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Italien Rød Toscana Antinori 2015 Toscana IGT 75CL
98 James Suckling
97 WineSpectator
96 Robert Parker

Tignanello fremstilles typisk af 80 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc. Lagringen, der typisk varer mellem 16 og 18 måneder, finder sted på fade af fransk og ungarsk eg. Tignanello er blandt Antinoris og Italiens mest ikoniske vine, og imponerer altid med sin dybde, kompleksitet, den balancerede og på en gang rige og stringente kraft, der samles i en lang og detaljeret finish.

Vinen byder på en flot, intens og dyb duft med besnærende noter af sorte kirsebær, brombær, solbær, hybenrose, grafit, vanilje, cedertræ og ristede nuancer. Duften giver indtryk af en stor vin og smagen skuffer bestemt ikke! Koncentreret, tæt og dyb med perfekt moden / rig  frugt med komplekse nuancer af eksotisk krydderi med en blød tanninstruktur. Overdådig og udtryksfuld men samtidig ren og smukt balanceret, ikke mindst takket være dens imponerende  friskhed.

James Suckling 98P
Fantastic aromas of dark berries, sandalwood and Spanish cedar that are ever so deep. Full body, an incredible spin of polished tannins and bright acidity. Incredible depth. Like looking over the edge of a skyscraper. Powerful and structured. A great Tignanello. Best since the legendary 1997?"

WineSpectator 97P
Dense and intensely flavored, with violet, black currant, blackberry, graphite, wild herb and spice aromas and flavors, this is concentrated and solidly built, yet also harmonious, vibrant and pure."

Robert Parker 96P
The 2015 Tignanello is a wine that opens, like a fully blossomed rose, right in front of you. This vintage is immediately accessible, generous and opulent. The wine will surely flesh out and gain focus with more bottle age, but one of the best qualities of this vintage is just how beautiful the wine tastes straight out of the gate."
Robert Parker 

Piero Antinori fik i 1970erne den id´, at han ville forsøge at skabe en vin, der for alvor skulle vise verden at Chianti Classico kunne præstere langt mere end det billige sprøjt på bastflaske, der dengang væltede ud af området. Piero fik hjælp til at skabe den i dag legendariske topvin Tignanello fra det vildeste dream team; faderen til Napa Valleys store Cabernet vine; Robert Mondavi og professor i ønologi Emile Peynaud fra Bordeaux bidrog med rådgivning, mens ikonvinmageren Giacomo Tachis lavede vinen.

Med Tignanello revolutionerede Antinori Toscana og resten af Italien med en nytænkning, der gav inspiration til hvad vi idag regner som nogle af Italiens bedste og mest eftertragtede vine. Tignanello blev efterfulgt af Sassicaia og Ornellaia m.fl. – vine der ikke passede ind i traditionel italiensk vinlovgivning – oftest grundet blends der indeholdt franske druer såsom Cabernet Sauvignon, og som blev lagret på små franske egetræsfade. Lovgivningsmæssigt kunne de derfor kun få betegnelsen vino da tavola, eller bordvin som vi ville kalde det på dansk. Den beskedne titel afspejlede på ingen måde, at disse eftertragtede vine lå helt i toppen af det italienske kvalitetshierarki og de fik kælenavnet ”supertoscanere”.