Terrazas Cabernet Sauvignon Reserva 2016 0,75

195,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 149,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 4586
195,00 Inkl. moms:
6 4586
195,00 Inkl. moms:
149,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Argentina Rød Mendoza Terrazas 2016 750
91 James Suckling

Moët & Chandon producerer på Terrazas de los Andes og nogle gange kalder de den Reserva andre gange ikke, selvom der i bund og rund er tale om den samme vin. Men altid saftig og meget velbalanceret.

Frugten kommer primært fra Perdriel Terrasserne hvor de 20-45 år gamle vinstokke kultiveres i op til 1080 meters højde, men i de senere år er der og blevet tilføjet frugt fra Eugenio Bustos i Uco Valley for at give vinen en lidt friskere profil med fin syre.

Druerne høstes i hånden på de forskellige terrasser efterhånden som de bliver modne og når de ankommer til vingården fjernes alle stilke hvorefter mosten får lov til at udvikle sin aromatiske kompleksitet i op til en uge, inden gæringen og ekstraktionen sættes i gang i store cementtanke. Herefter modner vinen i 12 måneder på brugte franske fade inden den endelige vin sammenstikkes, klares, filtreres og aftappes på flaske.

Resultatet er en flot velafbalanceret, ren og saftig og på sin vis ukompliceret og tilgængelig vin, som givet nyder godt af, at druerne kultiveres på grænsen af det mulige, hvor en lidt langsommere modningsproces befordrer elegancen. Der er frugtmættede lag af saftige kirsebær, blå blommer og solbær som finder fint sammen med cedertræ, peber, lavendel og andre underholdende noter fra fadene.

Terrazas de los Andes ligger udenfor i Luján de Cuyo i Mendoza og er pionerer inden for produktionen af førsteklasses vine dyrket på druer høstet fra højt beliggende vinmarker. Firmaet været en af de store spillere i den argentinske vinindustri i mere end 100 år.

Det første vingård blev opført tilbage i 1898 af Sorteiro Arizu familien der dengang ejede hele 4.000 ha. med vinmarker, og i 1920’erne fulgte endnu en vingård i forbindelse med, at den spanske Domecq koncern købte Sorteiro Arizu familien ud.

Næste kapitel bliver skrevet i slutningen af 1950’erne da Moët & Chandon sender deres chef vinmager Renaud Poirier til Latinamerika for at undersøge potentialet for produktion af mousserende vine i regionen. Han øjner potentialet i de højt beliggende vinmarker, og det fører til at Moët & Chandon etablerer deres første datterselskab uden for Frankrig i samarbejde med Domecq, og frem til slutningen af 1980’erne handler det meste om bobler på Terrazas de los Andes.

I begyndelsen af 1990’erne iværksætter Moët-Hennessy, der i mellemtiden har købt Domecq ud, imidlertid et program for stille bordvine med fuld fokus på druen Malbec og i 1999 rammer de 2 første vine Malbec Reserva og Gran Malbec markedet.