Tenuta San Guido Guidalberto 2021
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 475,00 kr. | |
6 | 475,00 kr. | 399,00 kr. |
Ligesom Sassicaia, er Guidalberto en klassisk "supertoscaner", dvs. en vin af svimlende høj kvalitet, fremstillet udenfor de gængse normer for Italiens klassiske kvalitetsvine. Vinen fremstår intens rubinrød og duften byder på indtagende nuancer af fuldmoden bærfrugt, mokka, mørkchokolade, tjære og vanille. Smagen er blød og fedmefuld med en silkeagtig, harmonisk finish. Italien har fået en ny klassiker og kultvin; Guidalberto.
Leveres i Original Trækasse ved 12 flasker.
Ligesom Sassicaia, er Guidalberto en klassisk "supertoscaner", dvs. en vin af svimlende høj kvalitet, fremstillet udenfor de gængse normer for Italiens klassiske kvalitetsvine. Vinen fremstår intens rubinrød og duften byder på indtagende nuancer af fuldmoden bærfrugt, mokka, mørkchokolade, tjære og vanille. Smagen er blød og fedmefuld med en silkeagtig, harmonisk finish. Italien har fået en ny klassiker og kultvin; Guidalberto.
Leveres i Original Trækasse ved 12 flasker.
Familieejede Tenuta San Guido laver kun tre vine - Sassicaia, Guidalberto og Difese. Alle Tenuta San Guido's tre vine skabes gennem samme strikse mark- og kælderarbejde, hvor håndhøst og nådesløs selektering sikrer druemateriale af høj kvalitet.
Hos Tenuta San Guido spontangæres al vin - gæren er jo en del af det sublime terroir. Sassicaia lagrer på små franske egetræsfade - halvdelen nye - mens Guidalberto lagrer på både små franske og amerikanske egetræsfade. Le Difese lagrer på 100% brugte fade, som tidligere er brugt til Sassicaia eller Guidalberto.
Druerne til Tenuta San Guidos tre vine kommer fra seperate marker og er at opfatte som unikke vine og altså ikke første, anden- og tredjevine. Sassicaia er den anmelderhyldede og revolutionerende ikonvin, men Guidalberto og Le Difese maler ligeså smukke toscanske landskabsmalerier i nye farver.
Legendariske Sassicaia blev født, da Marchesi Mario Incisa della Rocchetta trodsede traditionerne og plantede Bordeaux-sorterne Canernet Sauvignon og Cabernet Franc i Sangioveses hjemstavn, Toscana. Med Sassicaia's første årgang i 1958 blev stenene til begrebet 'Super-Toscaner' også lagt. I dag har Sassicaia som den eneste vin i hele Italien sin helt egen appellation - Bolgheri Sassicaia - og er hæderkronet som så andre italienske vine. Med anmeldere der træder hinanden over tæerne for at uddele 100P. At Tenuta San Guido også laver elskelihe 'Le Difese' og mere og mere ambitiøs 'Guidalberto' går manges næse forbi. Men San Guido's næste generationer - Nicolo Incisa della Rocchetta og dennes børn og deres fætre og kusiner - var og er ikke færdige med at udforske og udfylde potentialet i Bolgheri's berømte grus.
En duft. Det var, hvad Bordeaux-afficionadoen Marchesi Mario Incisa della Rocchetta ledte efter, da han skulle beslutte sig for, hvilke druer han ville plante. Hos vennen Duchi Salviati i Migliarino, hvis vin blev lavet på Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, fandt han den.
De to Bordeaux-sorter blev således plantet fra Castiglioncello-slottet og ned mod det Tyrrhanske hav. I en havvindskølet korridor med Bolgheri's berømte cypres-træer og veldrænede grus-jorde, som mindede Mario om Graves, Bordeaux. Et terroir i absolut verdensklasse.
Fra 1945 eksperimenterede Mario Incisa della Rocchetta. I 1968 kom Sassicaia endelig på markedet, dog som en simpel bordvin (IGT), da vinmarkerne ikke lå i en anerkendt appellation.
Men den positive modtagelse af Sasssicaia stod italiensk vin, ja hele vinens verden, til at blive revolutioneret for altid. Sassicaia var verdens første 'super-toscaner' - en toscansk vin der ikke følger reglerne. Men præsterer bedre end mange af dem, der gør.
Siden sin fødsel er Sassicaia kun blevet forfinet. Tenuta San Guido introducerede nye franske egetræsfade og ansatte den legendariske vinmager Giacomo Tachis i 1993.
Land | Italien |
---|---|
Producent | Tenuta San Guido |
Region | Toscana |
Årgang | 2021 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
A classic blend of Cabernet Sauvignon and Merlot, the Tenuta San Guido 2021 Guidalberto shows tart cherry fruit with darker tones of blackberry and plum. This vintage delivers especially chiseled and focused fruit characteristics that are elegantly framed by light spice, cola and earth. This vintage shows a heightened sense of intensity and territorial identity that is the hallmark of this storied estate.
James Suckling
Aromas of blackcurrants, dark cherries, chocolate, ground spices and crushed rocks. Medium- to full-bodied with compact but supple and polished tannins. Shows savory notes with hints of dried mushrooms and chocolate. Attractive with a lingering finish. Drink or hold.
Jeb Dunnuck
Displaying a deep, nearly opaque purple color, the 2021 Guidalberto is fleshy, seductive, and impressively aromatic at this youthful stage, with a floral perfume of crushed violets, boysenberry, and graphite. Composed of 55% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc, and the rest Merlot, it’s one of the most expressive releases of this wine I’ve tasted. Full-bodied, with a bright lift of acidity, it has ripe, tight-grained tannins and a well-coiled structure. As it opens in the glass, it starts to reveal more earth notes with turned soil. It’s a shame to open this wine early, as it offers very impressive structure and will really start to show at its best 2-3 years after its release. The 21st release of this cuvée (the first vintage was in 2000), 2021 was a fantastic vintage for the region and this wine. Drink 2025-2040.
Vinous
The 2021 Guidalberto, San Guido's blend of Cabernet Sauvignon and Merlot, is soft, succulent and alluring right out of the gate. The supple contours of Merlot lend fleshiness to this mid-weight, racy Maremma blend. Ripe red cherry fruit, spice, leather and tobacco are nicely pushed forward. Best of all, the 2021 will drink well right out of the gate.