Tenuta San Guido Guidalberto 2019 75CL

395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6889
395,00 Inkl. moms:
12 6889
395,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Italien Rød Toscana Tenuta San Guido 2019 75CL
95 Wine Enthusiast
95 Luca Gardini

Ligesom Sassicaia, er Guidalberto en klassisk "supertoscaner", dvs en vin af svimlende høj kvalitet, fremstillet udenfor de gængse normer for Italiens klassiske kvalitetsvine. Vinen fremstår intens rubinrød og duften byder på indtagende nuancer af fuldmoden bærfrugt, mokka, mørkchokolade, tjære og vanille. Smagen er blød og fedmefuld med en silkeagtig, harmonisk finish. Italien har fået en ny klassiker og kultvin; Guidalberto.

Leveres i Original Trækasse ved 12 flasker.

Sassicaia blev oprindeligt produceret oppe i bakkerne bag San Guido, men efterhånden som vinen fik succes er arealet blevet udvidet og da familien disponerer over mere end 2.500 hektar har der været nok at tage af. I dag kommer frugten således fra en mosaik af små parceller både oppe på skråningerne og nede omkring domainet. Mere end 90 ha. er der efterhånden tale om, og herfra ender de bedste partier Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i Sassicaia.

Bolden begyndte at trille da 1972-årgangen blev verdensberømt overnight, da den ved en blindsmagning placerede sig foran 33 andre Cabernet Sauvignon dominerede vine, herunder hele den måbende top fra Bordeaux. Den var det første varselsskud om, at der var såkaldte supertoscanere på vej og langsomt og på trods af at Sassicaia aldrig har været voluminøs, generøs og umiddelbar som dem en ung Robert Parker løftede frem mod berømmelse blev Sassicaia langsomt et ikon på den italienske vinscene.

Vinen har fået tid til at gennemgå den malolaktiske gæring i det rustfrie miljø inden den i december er blevet fyldt på franske fade (33% nye) hvor den er modnet i 24 måneder frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske.

Først i 1994, da det tilplantede areal havde passeret de 250 ha., kom revision af DOC-regulativerne, som lukkede rødvinene ind i varmen og samtidig placerede Sassicaia som en helt særlig Bolgheri Superiore. En position som blev udbygget i 2013 da myndigheder løftede Sassicaia op på den aller øverste hylde i det italienske hierarki. Sassicaia sin helt egen Denominazione di Origine Controllata Bolgheri Sassicaia.

Og det fantastiske er at  Sassicaia 's stjerne nu mere end 50 år senere blinker stærkere end nogen side, selvom der med omkring 200.000 årlige flasker ikke længe er tale om en lille nicheproduktion, og selvom vinen fortsat kan virke så urimeligt reserveret som ung, at anmeldernes rutinemæssige topvurderinger kan forekomme noget rutineprægede.

Det er i dag Marchese Mario Incisa della Rocchetta 's søns adoptivsøn Sebastiano Rosa, der står bag Sassicaia i et nært samarbejde med en af Italiens førende kvindelige vinmagere Graziana Grassini. Giacomo Tachis havde spottet Graziana allerede i 1980'erne, da hun skabte sine første vine for Castello del Terriccio og han hentede hende ind i kredsen omkring San Guido. Så da den gamle mester lod sig pensionere i 2009 trådte Graziana Grassini op ved siden af Sebastiano Rosa.