Taylor's Very Old Single Harvest Port 1970 75CL

1.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Portugal Portvin Douro Taylor's 1970 75CL

Firmaet Taylor’s - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

Af alle portvinsproducenter råder Taylor’s over en af de største reserver af meget gammel egetræslagret portvin. Deriblandt er en samling af sjældne Single Harvest Ports, som er portvine fra et enkelt år, der lagres til fuldstændig modenhed på egetræsfade og bliver tappet på flasker med høståret printet på etiketten.

Taylor’s har bestemt sig for hvert år at tappe og frigive en begrænset mængde Single Harvest Port, der er høstet 50 år tidligere. Den syvende portvin i serien er denne 1970 Single Harvest Port.

Denne unikke og helt exceptionelle portvin har en lys mahognibrun farve, delikat og kompleks duft i mange lag, hvor man blandt andet kan fornemme noter af cedertræ, cigarblade, citrus, marcipan, valnødder, kaffe, blommer samt krydderier som sort peber og kardemomme. Den har en koncentreret og fyldig, men samtidig silkeblød smag med et strejf af kaffe, flødekaramel, valnødder og kandiseret appelsinskal. Vinen har samtidig en skøn kompleksitet samt et godt syreindhold, som, vinens alder taget i betragtning, giver den en tiltalende friskhed efterfulgt af en lang og vedvarende eftersmag.

Denne harmoniske og elegante portvin er særdeles velegnet til nøddebaserede desserter, crème brûlée, jordbær, figner, mandler eller som et glas “i utide” efter et godt måltid mad. Men prøv den også en varm sommerdag på terrassen.

Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu, for i modsætning til f.eks. Vintage Port, som modner i flasken, er disse Very Old Single Harvest Ports, som modner på egetræsfade og først tappes på flaske, når de er fuldstændig modne, klar til at blive drukket, lige så snart de er tappet.