Talbot 2004

675,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Talbot 2004 Saint-Julien 75CL

Robert Parker
A sumptuous, complex, Provencal-like bouquet of roasted herbs, cherries, licorice, and underbrush emerges from this dark plum/ruby-colored 2004. Tart acidity provides freshness, but the overall impression is of abundant currant and cherry fruit presented in a forward, superficial style. It is best consumed over the next 10-12 years.

Château Talbot er i dag den største ejendom i Saint-Julien, og har en enestående beliggenhed ved Girondes flodmunding.  Vinslottet har en rig historie, og selve navnet stammer fra Connétable Talbot, jarl af Shrewsbury, guvernør i Guyenne såvel som at være en berømt engelsk militærkommandant. Han blev besejret i slaget ved Castillon i 1453, og slottet blev opkaldt til ære for ham.
Da vinene fra Médoc og Graves, på ordre fra kejser Napoleon III, i 1855 blev klassificeret, blev ejendommen rangeret til 4. Cru. Slottet tilhørte i flere årtier Marquis de Aux, men blev i 1918 købt af Désiré Cordier. I dag er det 5. generation af familien Bignon-Cordier, der fortsat er ved roret.
Slottet flasker årligt ca. 360.000 flasker af førstevinen Château Talbot 4. Cru og ca. 100.000 flasker af andenvinen Connétable (de) Talbot. Desuden lavet Talbot hvidvinen Caillou Blanc, som er den eneste hvidvin fra Saint Julien. Château Talbot råder over en 102 ha, der grænser op til Château Léoville Las Cases (2. Cru), Château Léoville Barton (2. Cru) og Château Léoville Poyferré (2. Cru). Vinene fra Saint-Julien-appellationen udmærker sig ved deres naturlige finesse og vellykkede balance. Deres stil skaber en glimrende blanding mellem Margaux-vinenes elegance og Pauillac-vinenes kraft. Slottets røde vine er elegante og fløjlsagtige med flotte aromaer af sorte bær, cedertræ og violer.

Teamet hos Talbot består af Jean-Michel Laporte og Nancy Bignon-Cordier i godsets generelle ledelsesopgaver. Arbejdet i vingården står Damien Hostein i spidsen for. Han kender og elsker hver eneste plante på ejendommen, som han har haft tæt interaktion med i lang tid. Jean-Max Drouilhet begyndte i 2007 som kældermester. Vinene bliver lavet med værdifuld rådgivning fra den anerkendte ønolog Eric Boissenot og konsulent Stéphane Derenoncourt. Dette arbejde fører til vine der er konsekvent rige, mens de forbliver ekstremt elegante.

Den glatte smag og deres silkebløde tanniner gør det muligt at drikke dem unge såvel som efter længere tids lagring. Med tiden udvikler de en delikat, kompleks aromatisk buket med toner af cedertræ og Havana-tobak.