Taittinger Millésimé Brut Champagne 2014

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 425,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6476
495,00 Inkl. moms:
6 6476
495,00 Inkl. moms:
425,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Taittinger 2014 Reims 75CL

Vintage er lavet på 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay. 70% af druerne kommer fra Grand Cru marker og de resterende 30% er fra Premier Cru marker og champagnen har ligget i Taittingers kælder i 5 år inden frigivelse.
Det er en Champagne der har klassiske duft noter af friske og sarte hvide blomster (æble og pæretræs blomster) og aromaer af friske frugter som citron og fersken. I finale er der mander med et strejf af brioche.
Smagen er sprød og vidunderligt præcis med en virkelig god balance mellem struktur og finesse.

Taittinger hører til blandt den absolutte top i Champagne og står bag den legendariske prestige cuvée Comtes de Champagne. Men huset er berømt for topkvalitet på alle niveauer, og deres årgangschampagne Brut Millésimé er altid et af de bedste køb. Champagnes laves kun i de bedste årgange på Chardonnay og Pinot Noir primært (70%) fra Grand Cru marker. Årgang 2014, har takket være hele 5 års lagring i Taittingers kældre allerede en fornem kompleksitet og kan nydes nu og i mindst et årti frem. En rig, cremet og super elegant champagne der har fået 94 point af både James Suckling og Wine Enthusiast Magazine

Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne. 

Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker. 

Taittinger producerer kun deres Comtes de Champagne i de allerbedste år. Druerne, som benyttes stammer udelukkende fra nogle af de bedste Grand Cru-marker i Côte des Blancs bl.a. Avize, Cramant og Mesnil-sur-Oger og det er kun vin fra første pres, der benyttes. Det bør også nævnes, at Comtes de Champagne først frigives til salg efter ca. 10 års lagring. 

Champagnen har en smuk strågul farve, samt meget fine små bobler. Duften besidder aromaer af blomster, mineraler, pærer og gyldne rosiner. Det er en kompleks Champagne, som har en perfekt balance mellem modenhed og friskhed. Den elegante Champagne lever op til sit omdømme med sin friskhed, styrke, mineralitet og frugtighed.